Çanakkale'de cezaevi önünde eylem

Çanakkale'de ülkü ocaklarına mensup bir grup vatandaş, cezaevine yürüdü. Cezaevi önünde bayrak açan grup, emniyet müdürü ile tartıştı.

Çanakkale'de cezaevi önünde eylem
Çanakkale'de cezaevi önünde eylem
GİRİŞ 19.11.2014 00:57 GÜNCELLEME 19.11.2014 00:57

Biga ilçesinde önceki gün iki grup arasında çıkan kavga sonucu Biga Ülkü Ocakları'na üye olduğu iddia edilen 3 kişi tutuklandı. Bunun üzerine Çanakkale şehir merkezinde bir araya gelen gençler, olayı protesto etmek için Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'ne yürüdü. Cezaevinin kapısının önünde toplanan grup, burada Türk bayrağını açarak, "Ülkücü hareket hesap soracak. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attı. 

Bu sırada Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden geldi. Müdürün yanında "Emniyet uyuyor PKK'lı azıyor" sloganlarının atılması üzerine Özden, eylemcilere dönerek, "Burada gördüğünüz bütün arkadaşlar doğuda o PKK ile mücadele eden kahraman arkadaşlar. Yaptığınızın çok uygun olduğunu düşünmüyorum" dedi. Eylemcilerin içinde bir genç de "Fakülteyi dün 150 PKK'lı bastı. Neredeydi polis, neredeydi asker" diyerek cevap verdi. Bunun üzerine ortam bir anda gerildi. Emniyet müdürünün defalarca söylemesine rağmen eylemciler cezaevi kapısının önünden ayrılmayınca çevik kuvvet araya girdi. Eylemciler de buna tepki gösterdi. 

Jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Kapının arkasında da çok sayıda asker bekledi. Olay sürdüğü sırada, tutuklanan öğrencilerin içinde bulunduğu jandarma ekibine ait iki araç cezaevine giriş yaptı. Gergin geçen eylem, grubun dağılması ile son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı