Trafik denetiminde polisi bile şaşırtan egzozlar

Mersin'de Trafik Şube Müdürlüğü kumandayla kontrol edilerek yüksek ses çıkartması sağlanan egzozlara sahip araçları trafikten men etti.

GİRİŞ 25.11.2014 15:50 GÜNCELLEME 25.11.2014 18:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Egzozlarından yüksek ses çıkartan araçlarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, kent genelindeki çok sayıda noktada denetim yaptı. Denetimler sırasında araçlarda inceleme yapan ekipler, egzozlara kurulan özel bir sistemi tespit etti. Egzozların, aşırı ses çıkartması için çakmaklık veya torpidoya yerleştirilen kumandayla yönetildiği belirlendi.

KUMANDAYLA DEĞİŞİYOR

Sistemde kumandayla egzozun ayarını değiştiren sürücünün, gaza bastığında yüksek ses çıkmasını sağlarken polis kontrollerinde de aynı yöntemle egzozu eski haline getirilebildiği anlaşıldı. Ayrıca bazı araçlarda farklı yerlere gizlenmiş daha büyük çaplı egzozlar tespit edildi.


Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine bu tarz araçlarla ilgili denetimlerini artırdıklarını söyledi. Ele geçirilen malzemelerin fiyatlarının, üstüne takılan araç fiyatlarından daha yüksek olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:

 

KEYİF İÇİN TAKIYORLAR

"Maalesef gençlerimiz bu yüksek sesli egzozları keyif almak için takıyorlar. Yüksek miktarlarda ücret ediyorlar. Böylece trafikte hem çevreyi rahatsız ediyorlar hem de gürültü kirliliği yaratıyorlar. Bu egzozları araçlara yeri geliyor 300 liradan 4-5 bin liraya kadar fiyatla takanlar var. Muhtelif mekanizmalarla bunları polisi gördüğünde ya da denetim alanında kapatıyorlar. Bizim detaylı denetimlerimizle bunları tespit ediyoruz ve egzozlarını ya da ses sistemlerini normal hale dönüştürene kadar trafikten men ediyoruz."

Özer, denetimlerde bu sisteme sahip 100'ün üzerinde aracı trafikten men ettiklerini söyledi. Ekiplerin denetimine yakalanan bazı sürücüler ise araçlarına bu tür egzozları zevk için taktırdıklarını belirtti.

YORUMLAR 9
  • numan 9 yıl önce Şikayet Et
    polisler o uzakdan kumandalı ekzozları daha yeni öğrediğine inanmıyom.
    Cevapla
  • Emniyetten Ricamdır... 9 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle ellerinize sağlık demek istiyorum. Süper olmuş bu abartılı ekzostculara. Bir de sisin olmadığı hava koşullarında ve özellikle geceleri sis farlarını yakan araç sahiplerine de ceza yazsanız ne güzel olur ama. Bi güzellik yapın da sonradan görme sis farı meraklılarına da hadlerini bildirin :)
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Başkent Ankara ya.Başkent te modifiye araçlara hiçbir müdahale yok.Dağ başı gibi burası.
    Cevapla
  • muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu egsoz olayını kökten bitirmenin çaresi!!!.taktıranla beraber takanada yani tamirci eksozcu yada kim takıyorsa bu lanet şeyleri cezayı katmerli kesecenki pisliğin bataklığın kökünü kurutacaksın.bir kaç tane sivrisineği yakalasan ne olur yakalamasan ne olur.önemli olan bataklığın kurutulması..tüm türkiyede gürültü kirliliğine acil çözüm bulunmalı..eksozcular,mahalle arası rallicileri,düğün sünnet asker bilmem ne konvoyları,havai fişek,sokak düğünleri gibi 3.dünya ülkesi görüntülerini kökten bitirmek lazım artık..bunlarla ilgili şikayet mercii de yok iyimi??? ne ilginç bir ülkeyiz..dua yada bedduadan başka yapacak bişeyde yok..
    Cevapla
  • Yanlış Düzeltici 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burayada gelse kendini insandan sanan şeyler son ses +BASS la müzik dinliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor