Hamile eşini öldüren firari koca yakalandı

Adana'da 4,5 aylık hamile eşi 23 yaşındaki Burcu Ç.'yi tabancayla öldüren Mehmet Ç., kaçtığı İran'dan kızını özleyip dönünce yakalandı.

Hamile eşini öldüren firari koca yakalandı
Hamile eşini öldüren firari koca yakalandı
GİRİŞ 28.11.2014 15:18 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:18

Tutuklanan Mehmet Ç., Her gün şerefsizce yaşamaktansa, bir gün şereflice ölmek lazım dedi.

Olay, 10 Eylül'de merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı yakınında meydana geldi.

Tatlı imalatçısı Mehmet Ç. ile kaçarak evlenip, 1 çocuk sahibi olan Burcu Ç., aşırı kıskançlık ve şiddet gördüğü için baba evine döndü. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen Mehmet Ç., kayınpederinin evine gidip, konuşmak istediğini söyledi. Eşi Burcu'ya barışma teklifinde bulunan Mehmet Ç., kızları 3 yaşındaki M.'yi de yanlarına alıp konuşmak için evden çıktı.

Mehmet Ç., eşi ve kızını Küçükoba Mezarlığı yakınındaki tarlaya götürdü. Kızları otomobilde uyurken tarla kenarında konuşan çift arasında tartışma çıktı. Genç kadın, boşanma davası açacağını söyleyince Mehmet Ç., ruhsatsız tabancasını çekip, 4,5 aylık hamile eşine ateş etti. Ardından da otomobildeki kızıyla birlikte olay yerinden ayrıldı. Silah sesleri üzerine gelen vatandaşların ağır yaralı olarak bulduğu Burcu Ç.'yi götürüldüğü hastanede kurtarılamadı.

İRAN'A KAÇTI

Cinayet Bürosu ekipleri, şüpheli Mehmet Ç.'nin 28 yaşındaki Mustafa M. ile buluştuğu, kızı M.'yi ve olayda kullandığı otomobili verip, Kızımı eniştem F.T.'ye, arabayı da Adana Oto Center'a bırak dediğini belirledi. Araştırmasını sürdüren polis, şüpheli kocanın para karşılığında 25 yaşındaki Tahir S. ve 23 yaşındaki Ferhat F. ile anlaşarak kendisini otomobil ile Van'a götürttüğünü de saptadı. Mehmet Ç.'nin buradan da kaçak olarak İran'a geçtiği belirlendi.

DAVA AÇILDI

Yakalanan Mustafa M., tutuklanırken Cumhuriyet Savcısı, firari Mehmet Ç. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Mustafa M. ile tutuksuz şüpheliler Tahir S. ve Ferhat F. hakkında da 'kasten öldürmeye yardım' suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, ölen Burcu Ç.'nin şiddet gördüğü eşinden boşanmak için dava açtığı ve sonrasında vazgeçtiğine yer verildi.

KIZINI GÖRMEYE GELDİ

Akrabalarının baktığı kızının hasretine dayanamayan Mehmet Ç., kaçak yollarla İran'dan ülkeye girip dün Adana'ya geldi. Kızının kaldığı akrabalarına giden Mehmet Ç., polisin takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Ç., sağlık kontrolünden geçirildi. Mehmet Ç., görüntü alan gazetecilere, "Her gün şerefsizce yaşamaktansa, bir gün şereflice ölmek lazım" dedi. Mehmet Ç. işlemlerinin ardından tutuklandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler