Suriyeli dolandırıcı emekliyi 11 bin TL dolandırdı

Aydın'da yaşayan 70 yaşındaki Hakkı Büyüktoprakçı, kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcı tarafından 11 bin lira dolandırıldı.

Suriyeli dolandırıcı emekliyi 11 bin TL dolandırdı
Suriyeli dolandırıcı emekliyi 11 bin TL dolandırdı
GİRİŞ 02.12.2014 20:14 GÜNCELLEME 02.12.2014 20:14

 Evini satması için ikna edilmeye çalışan Büyüktoprakçı'nın ihbarı üzerine Suriye uyruklu 21 yaşındaki Adnan El S. polis tarafından yakalandı. Şüphelinin, dolandırıcılığı kendisinin yapmadığını sadece kurye olduğunu söylediği öğrenildi. 

Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan adliyeden emekli memur Hakkı Büyüktoprakçı'yı geçen cuma günü arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıttı. Adının terör örgütü takibinde geçtiği ve yapılacak işlemler için 11 bin liraya ihtiyaç olduğunu söyleyen sözde savcı, Büyüktoprakçı'yı ikna etti. Parayı hazırlayan Büyüktoprakçı, aynı gün eve gelen Suriye uyruklu Adnan El S.'ye istenilen parayı teslim etti. 

Bir gün sonra tekrar arayan sözde savcı, Büyüktoprakçı'dan evini satmasını istedi. Şüphelenen Büyüktoprakçı, polise giderek durumu anlattı. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Büyüktoprakçı'ya da kendisini arayan dolandırıcılara evini 90 bin liraya satıldığını ve noter işleminin ardından paranın alınacağını söylemesini istedi. Büyüktoprakçı da kendisini arayan dolandırıcıya paranın hazır olduğunu söyledi.

Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında eve gelen Suriye Uyruklu Adnan El S., polis tarafından yakalandı. Emniyete götürülen Adnan El S. gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan araştırmasında bir hafta önce de Kadıköy Mahallesi'nde yaşayan Burhan Şahin (59) ve eşi Saniye Şahin'den (56) aynı yöntemle 10 bilezik, 2 künye ve küpe aldığı belirlendi. Adnan El S., sorgusunda, dolandırıcılığı başkasının gerçekleştirdiğini kendisinin yüzde 10 komisyonla kuryelik yaptığını söylediği öğrenildi. Adnan El S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?