Bir babanın oğluna karşı ibretlik çaresizliği!

Uyuşturucu bağımlısı oğlunun tehditleri karşısında çaresiz kalan tekne imalatçısı baba, çareyi yetkililere başvurmakta buldu, ancak...

GİRİŞ 18.12.2014 12:39 GÜNCELLEME 18.12.2014 13:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Bodrum İlçesi İçmeler Mahallesi'nde, evinin altındaki atölyede tekne imalatı yapan Mustafa Yılmaz (48), uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürdüğü oğlu İ.Y. (27) tarafından dört gün önce dövülüp, satırla yaralandıktan sonra evden atıldığını belirterek polise ve Kaymakamlığa şikayetçi oldu.

Bodrum Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan Yılmaz, kaymakamlığa verdiği dilekçede oğlunun bonzai kullanıp, tiner gibi uçucu maddeler soluduktan sonra kendisini darp edip, kesici aletlerle yaraladığını belirtip can güvenliğinin olmadığını bildirdi.

Tekne ustası Mustafa Yılmaz, uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirttiği oğlu İ.Y.  tarafından dört gün önce dövülüp, satırla yaralandıktan sonra evden atıldığını ileri sürüp Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığa şikayetçi oldu. Bodrum Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan Yılmaz, Kaymakamlığa verdiği dilekçede oğlunun sentetik uyuşturucu bonzai kullanıp, tiner gibi uçucu maddeler soluduktan sonra kendisini darp edip, kesici aletlerle yaraladığını belirtip can güvenliğinin olmadığını belirtti.

Oğlunun kendisini evi ve işyerini satması için ölümle tehdit ettiğini de dilekçesinde belirten Yılmaz, Başkalarına da zarar verebilir. Bu nedenle yakalanıp, tedavi altına alınmasını istiyorum dedi. Evine giremeyen Yılmaz, polisle birlikte gidebileceği yerlerde oğlunu aramaya başladı. Ancak, İ.Y. bulunamadı.

Polisin aradığı İ.Y., geçen salı günü evin yakınına gelip, cep telefonuyla babasını arayarak, görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine baba Yılmaz, durumu polise bildirdi. Evin çevresinde 5 sivil ve 6 da motorize yunus ekibi önlem aldı. İ.Y., buluşma yerine gelen babasına 10 metre kadar yaklaştığı sırada harekete geçen polisler, İ.Y.'yi yakalayıp, etkisiz hale getirdi. İ.Y.'nin üzerinde yapılan aramada bir bıçak ele geçirildi. İ.Y.'nin yakalanma anı görüntülendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İ.Y.'nin geçen yıl Marmaris ilçesinde bir evi kundaklama suçundan arandığı da ortaya çıktı. İ.Y., polisteki ifadesinde, Babam, para vermiyordu. Durumumu ben de beğenmiyordum. Ancak, anneme küfür ettiği için sinirlenip, kendimi kaybettim. Ne yaptığımı bilmiyordum, yardım edilmesini istiyorum dediği öğrenildi. İ.Y. işlemlerinin ardından tedavisi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin AMATEM Bölümü'ne gönderildi. 

"TEDAVİ OLSUN OĞLUMU YİNE YANIMA ALACAĞIM"

Oğlunun yakalanmasıyla rahat bir nefes alan Yılmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Çok iyi mesleğim var. Oğluma da mesleğimi öğrettim. Ama 3-4 yıl önce uyuşturucuya alıştı. Aynı evde birlikte kalıyorduk. Bonzai, esrar, tiner ne bulursa kullanıyordu. Ne yaptıysam vazgeçiremedim. Tedaviyi sürekli reddetti. Bir yıl içerisinde beni birkaç kez dövdü, bıçak ve satırla yaraladı, hastanelik oldum. Karakola gidip şikayetçi oldum. Gözaltına alıp, daha sonra serbest bırakıldı. Ancak son iki haftadır atölyemi ve evimi satarak parasını kendisine vermemi, aksi takdirde beni öldüreceğini söylemeye başladı. Son olarak satırla saldırıp, yaraladıktan sonra sokağa attı. Çaresiz kendisinden şikayetçi oldum. Oğlum için için yanıyor. Tedavisinin ardından oğlumu tekrar yanıma alacağım dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • İsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem herbir şehir kendi ahalisine geniş bir hanedir. Eğer iman-ı âhiret o büyük aile efradında hükmetmezse, güzel ahlâkın esasları olan ihlâs, samimiyet, fazilet, hamiyet, fedakârlık, rıza-yı İlâhî, sevab-ı uhrevî yerine garaz, menfaat, sahtekârlık, hodgâmlık, tasannu, riya, rüşvet, aldatmak gibi haller meydan alır. Zâhirî âsâyiş ve insaniyet altında anarşistlik ve vahşet mânâları hükmeder; o hayat-ı şehriye zehirlenir. Çocuklar haylâzlığa, gençler sarhoşluğa, kavîler zulme, ihtiyarlar ağlamaya başlarlar. Buna kıyasen, memleket dahi bir hanedir ve vatan dahi bir millî ailenin hanesidir. Eğer iman-ı âhiret bu geniş hanelerde hükmetse, birden samimî hürmet ve ciddî merhamet ve rüşvetsiz muhabbet ve muavenet ve hilesiz hizmet ve muaşeret ve riyâsız ihsan ve fazilet ve enaniyetsiz büyüklük ve meziyet o hayatta inkişafa başlarlar. Çocuklara der: "Cennet var, haylazlığı bırak." Kur'ân dersiyle temkin verir. Gençlere der: "Cehennem var, sarhoşluğu bırak. Aklı başlarına getirir. Zâlime der: "Şiddetli azap var, tokat yiyeceksin." Adalete başını eğdirir. İhtiyarlara der: "Senin elinden çıkmış bütün saadetlerinden çok yüksek ve daimî bir uhrevî saadet ve taze, bâki bir gençlik seni bekliyorlar. Onları kazanmaya çalış." Ağlamasını gülmeye çevirir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü