Özgecan ile o gün birlikte olan arkadaşı konuştu

Tarsus'ta öldürülüp yakılan üniversiteli Özgecan Arslan’ın olay günü son olarak birlikte olduğu sıra arkadaşı B.N.G. yaşadıklarını anlattı.

Özgecan ile o gün birlikte olan arkadaşı konuştu
Özgecan ile o gün birlikte olan arkadaşı konuştu
GİRİŞ 17.02.2015 10:59 GÜNCELLEME 17.02.2015 10:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan’la aynı sınıfta okuduğunu belirten B.N.G., olayın yaşandığı çarşamba günü yaşadıklarını Habertürk’e şöyle aktardı:

“AVM’ye gittik, gezdik dolaştık. O gün çok mutluydu. Her istediğini, gezerken gördüğü kıyafetleri aldı. Mutluyduk. Telefonu bozuk olduğundan benim telefonumdan ablasına AVM’de olduğumuzu, çıkışta da AVM’den çıktığımızı mesaj attı. Daha sonra durağa gittik, benim otobüsüm önce geldi. Ona sarıldım, durağın önünde bıraktım. Saat 20.00 sıralarıydı. Gece 22.30’da ablası arayıp Özgecan’ın gelmediğini söyledi. Yağmur vardı, ben 5-10 dakika sonra gelebileceğini söyledim. Daha sonra tekrar ablasına ulaştım. Gelmediğini öğrenince bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledim. Onlar da zaten polise başvurmuşlar. Böyle bir şey olacağını ben aklımdan bile geçirmiyordum. Gece boyunca sürekli ailesiyle konuştuk, bulununcaya kadar ailesiyle irtibattaydım. Jandarma cuma sabahı arayıp beni ifade için çağırdı. Ben öğrendikten sonra kötü durumdaydım. Kendime gelemedim uzun süre. Sanırım kıyafetlerini teşhis için çağırdılar. Olay günü krem rengi kazağı vardı, yeşil montu vardı. Onlardan teşhis ettim.”

‘PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM’

Olayın ardından daha fazla o ortamda kalmak istemediğinden memleketine döndüğünü belirten B.N.G., “Psikolojik destek almaya başladım. Çok kötüyüm, kendime gelemiyorum. O gün çok mutluyduk, bunların olabileceğini hiç düşünmüyorduk. Hâlâ böyle bir şey olduğuna inanamıyorum, inanmak istemiyorum. En yakın arkadaşımdı, biz çok yakındık. Bir daha o okula dönebileceğimi zannetmiyorum. Yeniden sınava girip başka bir okul kazanabilirim” diyor.

Al Jazeera Türk’e konuşan B.N.G.’nin babası Selçuk G. ise, kızının, olay günü gittikleri yerleri bir gün sonra polise gösterdiğini belirterek “Sonra talihsiz yavrunun, yani arkadaşının elbiselerini göstermişler. Bu yüzden kızım buhran yaşıyor. En çok sevdiği arkadaşı o” dedi. Selçuk G., kızının her şeye rağmen eğitimine devam etmesini istediğini belirtti. Cenaze törenine gidemediklerini belirten Selçuk G., “Çocuğum bunalıma düştü. Allah göstermesin kafayı bozmasından korkuyorum” dedi.

KAYNAK: BEYCAN ÜÇKARDEŞ - HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • tuncayy 9 yıl önce Şikayet Et
    insanın hiç tanımasa bile bugün gördüğü yarın ölüm haberini aldığı birisi olunca bile çok üzülüyor. ya böyle bir durumda.. Allah c.c hiç kimseye bu acıları göstermesin.
    Cevapla
  • mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    bu katili ırana verelim bunu en güzel şekilde icabına bakarlar
    Cevapla
  • iran 9 yıl önce Şikayet Et
    tecavüzler ülkesine verelim dimi gizli yahudi dostlarına sözde alicilere
    Cevapla
  • mehtap vermez 9 yıl önce Şikayet Et
    insafzızlar Ayrıca ben cok üzükdüm başımız sayolsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı