İki ilde 56 kilo eroin ele geçirildi

Niğde'de bir otomobilde 35 kilo 700 gram eroin ele geçirdi. İpsala Sınır Kapısı’nda da bir otomobilde 21 kilo 271 gram eroin ele geçirildi.

İki ilde 56 kilo eroin ele geçirildi
İki ilde 56 kilo eroin ele geçirildi
GİRİŞ 05.03.2015 17:34 GÜNCELLEME 05.03.2015 17:34

NİĞDE'DE 35 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 3 Mart'ta akşam saatlerinde Ulukışla İlçesi Çeleme Deresi mevkiinde yaptığı rutin yol kontrolünde plakası açıklanmayan bir otomobili şüphe üzerine durdurdu. Ekipler yapmış olduğu aramada aracın tamponunun iç kısmında 70 ayrı kalıp halinde 35 kilo 700 gram eroin ele geçirdi. Eroine el koyan ekipler, otomobil sürücüsü M.S.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusunun ardından dün sabah adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Öte yandan ele geçirilen eroinin miktarının, 2009 yılından bu yana Niğde'de ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

EDİRNE OTOMOBİL KOLTUKLARINDA 21 KİLO EROİN ELE GEÇTİ

EDİRNE’de İpsala Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen bir otomobilde 21 kilo 271 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 3 şüpheli tutuklandı. 
Türkiye’den çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı’na gelen Makedon uyruklu E.J.’nin kullandığı otomobil, risk kriterleri çerçevesinde x-ray taramasına sevk edildi. Tarama sonrası narkotik dedektör köpeği ‘Tina’nın da katıldığı detaylı aramada otomobil koltuklarının taban bölümüne gizlenmiş piyasa değeri 1 milyon 600 bin lira olan 21 kilo 271 gram eroin ele geçirildi. Eroine el konulurken, gözaltına alınan otomobil sürücüsü E.J. ile araçta yolcu olarak bulunan K.J. ve A.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. Araçta bulunan 8 yaşındaki M.J. ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar