Pembe odadaki vahşette kan donduran detay

Cezaevindeki pembe odada eşi ile buluşan Metin Avcı'nın uğradığı tecavüz sebebiyle eşi Leyla Avcı'yı boğazını keserek öldürdüğü ortaya çıktı

Pembe odadaki vahşette kan donduran detay
Pembe odadaki vahşette kan donduran detay
GİRİŞ 20.03.2015 15:45 GÜNCELLEME 20.03.2015 16:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Metin Avcı'nın 2010 yılında amcasının oğlunu öldürmekten hükümlü olduğu, eşini ise öldürdüğü amcasının oğlunun tarafından tecavüze uğradığı için öldürdüğü anlaşıldı. Olayda 3 santimlik ağzı küt meyve bıçağı kullandığı öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. 16 Eylül 2010 tarihinde Şanlıurfa'da amcasının oğlu Engin Avcı'yı silahla vurarak ve boğazını bıçakla keserek öldüren Metin Avcı 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama aşamasında Şanlurfa Cezaevi'nde kalan ve daha sonra Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine nakli yapılan Metin Avcı'yı dün Elazığ'da yaşayan eşi Leyla Avcı, kayınpederi İsmet Avcı ve 3 çocuğu ile birlikte ziyarete geldi. Burada Leyla Avcı kocası Metin Avcı ile eşlerin görüşmeleri için hazırlanan ve 'Pembe oda' adı verilen odaya geçti. Odada Metin Avcı, henüz bilinmeyen nedenle eşinin boğazını meyve bıçağı ile kesti. Olayda kullanılan meyve bıçağını cezaevi kantininden aldığı öğrenildi. Avcı'nın karısının boğazını ucu küt olan 3 santimlik bıçak ile kestiği ve ordından da bıçakla kendi bileklerini keserek intihara kalkıştığı öğrenildi. İçeriye giren cezaevi görevlileri Leyla Avcı'nın cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan kontrolde öldüğü belirlenen genç kadının cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Metin Avcı ise ambulansla kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı.

GEREKÇE TECAVÜZE UĞRAMASI

Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan mahkum Metin Avcı'nın eşini 2010 yılında işlediği cinayetle ilgili olarak öldürdüğü ortaya çıktı. Metin Avcı'nın amcasının oğlu Engin Avcı'nın 2010 yılında eşi Leyla Avcı'ya tecavüz ettiği ileri sürüldü. Bu nedenle 16 Eylül tarihinde çıkan kavgada Metin Avcı'nın amcasının oğlunu önce tabanca ile göğsünden vurarak yaraladığı ve sonra bıçakla boğazını keserek öldürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra tutuklanan Metin Avcı'nın eşiyle ilk kez bu şekilde başbaşa görüştüğü ve öldürdüğü amcasının oğlunun tecavüzüne uğramış olmasından dolayı karısını da öldürdüğünü söylediği bilgisine ulaşıldı.

3 SAAT ÇIKMAYINCA GARDİYANLAR İÇERİ GİRDİ

Öte yandan olay sırasında kullanılan 'Pembe Oda'da çiftlere 3 saatlik görüşme süresi verildiği öğrenildi. Metin ve Leyla Avcı çifti odaya girdi. Gözetleme olmayan odada sadece çağrı butonu bulunduğu, ancak kullanılmadığı ortaya çıktı. Çiftlerin 3 saatlik süre dolmuş olmasına rağmen içeriden çıkmaması üzerine gardiyanlar kapıyı çaldı. Ancak açan olmayınca kapı açılarak içeri girildi. Genç kadın yerde boğazı kesilerek öldürülmüş halde, kocası ise bileklerini kestiği için baygın halde bulundu.

3 ÇOCUKLARI VARDI

Metin ve Leyla Avcı çiftinin 2005 yılında evlendikleri ve 9 yaşında Nazar, 6 yaşında Yağmur ve 4 yaşında Emircan isimli 3 çocukları bulunduğu öğrenildi. Cezaevine giden çocukların babalarıyla görüştüğü, daha sonra dedeleriyle birlikte dışarı çıktıkları ve çiftin özel görüşmesini bekledikleri öğrenildi.

YÖNETMELİKTE VAR

Olayda kullanılan bıçakların cezaevi kantininde satıldığı ve Metin Avcı'nın da ucu küt 3 santim uzunluğundaki bıçağı, meyve yiyeceğini söyleyerek satın aldığı anlaşıldı. Cezaevi yönetmeliğinde ucu küt olmak şartıyla 10 santimetreye kadar meyve bıçağı satılabildiği öğrenildi.

CENAZE MALATYA'YA GÖTÜRÜLECEK

Olayda yaşamını yitiren Leyla Avcı'nın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanes'ne kaldırılan cesedine otopsi yapıldı. Otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen cenazenin Malatya iline gönderileceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi.

Leyla Avcı'nın yakınları otopsi işlemleri sürerken cenazeyi böyle bekledi.

Genç kadının ailesinin Malatya'da yaşadığı öğrenildi. 2010 yılında yaşanan cinayet olayından sonra Şanlıurfa'da yaşayan Leyla Avcı'nın kayınpederi ve çocukları ile birlikte Elazığ'a taşınarak burada yaşamaya başladığı belirlendi. Hastaneye kaldırılarak tedavisi yapılan Metin Avcı'nın jandarma tarından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 39
  • neva 9 yıl önce Şikayet Et
    çukurun etrafını dolanırsan içine düşmen mukadderdir.
    Cevapla
  • SAKARYALI 9 yıl önce Şikayet Et
    KISASTA HAYaT VARDIR. haksız yere adam öldüreni öldürsen bu tür vakalar olmaz. Adam kendince yarım kalan işi tamamlamış. Yazık oldu o kadın zorla başına gelen olayın neticesini canıyla ödedi.
    Cevapla
  • kahramankentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Pembe odalar kararmaya mı başladı yoksa
    Cevapla
  • suskun 9 yıl önce Şikayet Et
    Herşey tamamda kardesim bu pembe oda ne sen adami islah etmeyemi calisiyorsun yoksa boyle tur vakaların cikmasinimi istiyorsun.Bu yasayi cikarirken bunların olacagini dusunnedinizmi bir şey olunca o bicak oraya nasip girdi dersiniz bence bir yasa yaparken biraz isleyisten bilgi alin görüş alin.YOKSA SONUC bu iki can yok oldu 3 çocuk hem öksüz hem yetim kaldi sorumlusu yok...
    Cevapla
  • KamuVicdanı 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu hani yakın akrabayı öldürmenin cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıydı bu hakimlerde kardeşim çok iyi niyetli ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 20 yıl ver onunda beşte birini yatsın açık cezaevine gitsin cezasının üçte ikisinin son bir yılı denetimli serbestliğe ayrılsın yasalarımız maalesef suçu engellemek yerine suça teşfik ediyor eee meslicteki vekillerin yarısı eski hükümlü nede olsa eski mahkum vekillerin yaptıkları kanunlarda anca böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak