Çakmak gazı faciası: 4 çocuk ağır yaralı

Malatya’da boş bir tankerinin içine giren yaşları 10 ile 15 arasında değişen 4 çocuğun çakmak gazı çekmesi az kalsın facia ile sonlanıyordu.

Çakmak gazı faciası: 4 çocuk ağır yaralı
Çakmak gazı faciası: 4 çocuk ağır yaralı
GİRİŞ 26.03.2015 13:56 GÜNCELLEME 26.03.2015 13:56

Su tankerinin içerisinde biriken çakmak gazının patlaması ile 4 çocuk ağır yaralandı.

Olay Yeşilyurt İlçesine bağlı Koşu Mahallesi’nde boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre 13 yaşındaki T.Ç., 15 yaşındaki F.İ. 14 yaşındaki D.A. ve kardeşi 10 yaşındaki E.A. burada kullanılmayan bir su tankerinin içine girerek çakmak gazı çekti. Bu sırada tanker içerisinde biriken metan gazının da yakılan ateş ile birlikte patlaması ile içerde bulunan 4 çocuk yanarak yaralandı. Çevredekilerin durumu hemen sağlık ekiplerine bildirmesi ile olay yerine gelen ambulanslarla 4 çocuk Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleleri yapılan 4 çocuk daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Yanık Ünitesine sevk eldi. Yüzleri başta olmak üzere vücutlarının büyük bir bölümü yanan 4 çocuğun tedavileri sürüyor.

Patlama sonrası ise polis ekipleri tankerin çevresinde güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Tankerin içerisinde yapılan incelemede çakmak dolumu için kullanılan gaz kutusu bulunurken görgü tanıklarının da ifadelerine başvuruldu. Bazı görgü tanıkları olay anında büyük bir gürültü ile patlama olduğunu ve sonrasında yaralanan çocukların kendi imkanları ile çıktığını söylediler. Görgü tanıklarına göre olaydan sonra polis ekipleri su tankerinin içinden 10 adet çakmak dolum tüpünün çıkarıldığını belirttiler.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'