Paralel şirketten devlete yatay geçiş

Paralelcilerin 2010'daki KPSS'de yaptığı yolsuzlukla ilgili kritik detay! Çuval çuval belgeleri inceleyen polis çok önemli detaylara ulaştı.

Paralel şirketten devlete yatay geçiş
Paralel şirketten devlete yatay geçiş
GİRİŞ 28.03.2015 07:55 GÜNCELLEME 28.03.2015 07:48
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Emniyet birimlerinin yaptığı incelemede soruları önceden alarak sınavı kazanan 2 bin 500 kişinin daha önce paralel yapıya bağlı şirketlerde çalıştığı tespit edildi. 

2010 KPSS skandalına ilişkin 19 ilde belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkarılan 82 kişiden 75’i gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili olarak çok önemli sayılabilecek ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

2500 OKUL VE HOLDİNG ÇALIŞANI 

Emniyet birimlerinin yaptığı araştırmalarda soruları önceden alarak sınavı kazanan 2 bin 500 kişinin daha önce paralel yapıya bağlı okullar ve holdinglerde çalıştığı tespit edildi. Soruları adrese teslim eden paralel çalışanlar sınavda iyi sonuçlar alarak istedikleri devlet dairelerinde işe başlamışlar. 

Büyük kumpas adliyede bitti

KPSS kumpasında savcılık sorgularının ardından “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk edilen 62 şüpheliden 32’si hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma kapsamında “pişmanlık yasası”dan faydalanarak itiraflarda bulunan 4 şüpheli, kumpası ayrıntılarıyla anlattı. Sorular önce Ankara’daki bir derneğe oradan da paralel yapının çeşitli illerdeki sorumlularına ulaştırılarak cemaat üyelerine dağıtıldı. 

HİMMET VE YARDIM TOPLAMIŞLAR

Zanlılardan bazılarının, 60 yaş üzerindeki kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak 20 adet telefon hattı açtırdığı da tespit edildi. İncelemeye alınan tapelerde şüphelilerden K.B, B.C, S.S. ve B.S’nin “himmet” ve “yardım” adı altında yıllarca para topladığı, bunlar arasında 4 binin üzerinde koyun ve çeyrek altın bulunduğu da belirlendi.   

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 28
  • isa 9 yıl önce Şikayet Et
    Hey millet kazanmadiklari sinavlarin hakkini sizce yesinler mi ister inanin ister se ni z de inanmayin çalan çalmış işte şimdi de binlerce lira devletten maaşlarını alıp yan gelip yatıyorlar .
    Cevapla
  • gerçekçi 9 yıl önce Şikayet Et
    peki akp nin sınav bile yapılmadan torpille yandaş ve akrabalarını memuriyete almalarına ne diyecek siniz. yoksa metiner gibi cuma hutbelerinde akrabalarını kolla mı diyeceksiniz.............herkes için adalet...
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav hadi işte fırsat elimize geçti. Fazla uzatmayın da derhal işlerine son verin bu paralel hainlerin, emek hırsızlarının. Kul hakkının daniskasını yiyorlar hırsız hainler.
    Cevapla
  • fuat ali 9 yıl önce Şikayet Et
    küçük at civcivler de yesin. Amaç birilerini suçlamak. 5 yıl sonra mı?
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    adalet geç te olsa tecelli etmelidir. Ucu hocaya dokunsa da.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi deliller önceden hazırlanmadığı için toplamak zaman alıyor da ondan.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Öküz öldü koalisyon bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor