Samsun'da 27 kişi gözaltına alındı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından tefecilik yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da 27 kişi gözaltına alındı
Samsun'da 27 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 21.04.2015 21:07 GÜNCELLEME 21.04.2015 21:07

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla tefecilik yaptığı iddia edilen kişilere yönelik bugün 46 ev ve işyerine jandarma tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı. Çarşamba İlçesi başta olmak üzere Samsun il merkezi ile Terme ve Ayvacık ilçelerini de kapsayan operasyonla ilgili Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. 

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, muhtelif şikayetlere konu olan tefecilik faaliyetleri ve bu faaliyetler kapsamında işlenen suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bu örgüte üye olma ve yağma suçlarına ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan muhtelif tarihli kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip işlemleri sonunda bu sabah 06.00 itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince operasyon başlatılmış olup, bu kapsamda 46 ayrı adreste mahkemeden alınan karar doğrultusunda arama işlemi başlatılmıştır. Aramalarda kilitli kasalarda muhafaza olunan çok miktarda açık senet, borçlular listesi, Türk Lirası cinsinden para, ruhsatlı olup olmadıkları hususunda tespit çalışmaları süren 5 tabanca, 14 av tüfeği ve diğer delillere el konulmuştur. 27 kişi hakkında gözaltı işlemi başlatılmış olup, işlemlerin ikmalinin ardından şüpheli şahısların Adliyemize intikali sağlanacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İzmir'de deprem!