700 bin lira değerinde sigaraya el kondu

İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan operasyonda 136 bin 850 paket kaçak sigara ele geçirildi.

GİRİŞ 03.05.2015 12:40 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:41

Kaçak sigaraların piyasa değeri 700 bin TL olduğu belirtilirken, konuyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Arnavutköy İlçesi Baklalı Mahallesi'ne yüklü miktarda kaçak sigara getirildiği ihbarı aldı. Yapılan araştırma neticesinde, kaçak sigaraların Arnavutköy İlçesine bağlı Baklalı Mahallesi'nde, kiralık bir depoda piyasaya sürülmek üzere depolandığı tespit eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, adli makamlardan aldığı arama ve el koyma kararının ardından 1 Mayıs (Cuma) günü belirtilen adrese operasyon yaptı.

PİYASA DEĞERİ 700 BİN TL

Yapılan operasyonda, depo içerisinde akaryakıt tankeri ile getirildiği tespit edilen 136 bin 850 paket kaçak sigara ile birlikte kaçak sigaraların sevkiyatında kullanılan 1 adet akaryakıt tankeri, 1 adet minibüs ve 1 adet otomobil ele geçirdi.

Kaçak sigaraların piyasa değeri 700 bin TL olduğu öğrenilirken, operasyon sonucunda B.S., S.P., F.B.,M.Y. ve E.K. isimli şüpheliler gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, ele geçirilen bu malzemelerle birlikte son bir yıl içerisinde benzer operasyonlar sonucunda 638 bin 621 paket kaçak sigara ele geçirildiğini belirtti.

  ISTANBUL IL JANDARMA KOMUTANLIGI'NCA YAPILAN OPERASYONDA, DEPO ICERISNDE AKARYAKIT TANKERI ILE GETIRILEN 136 BIN 850 PAKET KACAK SIGARA ELE GECIRILDI. (ISTANBUL-DHA)

 

  ISTANBUL IL JANDARMA KOMUTANLIGI'NCA YAPILAN OPERASYONDA, DEPO ICERISNDE AKARYAKIT TANKERI ILE GETIRILEN 136 BIN 850 PAKET KACAK SIGARA ELE GECIRILDI. (ISTANBUL-DHA)

Hakkari'de kaçakçılık operasyonu

HAKKARİ'de, jandarma tarafından yapılan operasyonda kaçak sigara, nargile tütünü ve çay ele geçirildi.


Alınan bir istihbaratı değerlendiren Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çukurca-Hakkari karayolu üzerinde yaptığı oparasyonlarda 87 bin paket kaçak sigara, 1 ton 100 kilo nargile tütünü ve 1 ton 239 çay ele geçirildi. Kaçak malzemelere jandarma el koyarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HAKKARI'DE JANDARMA TARAFINDAN YAPILAN OPERASYONLARDA KACAK SIGARA, NARGILE TUTUNU VE CAY ELE GECIRILDI. (FOTO:HAKKARI-DHA)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar