82 yaşındaki iş adamına dolandırıcı şoku!

Çengelköy’de yaşayan 82 yaşındaki iş adamı Hasan Vahdi Bingöl, kendi avukatı ve 20 adamı tarafından dolandırıldı.

GİRİŞ 25.05.2015 13:39 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:48

Çengelköy’de Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi olarak kullanılan ve Vahdettin Köşkü olarak da bilinen köşkün yanında oturan emekli iş adamı Hasan Vahdi Bingöl, dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. İddiaya göre, kendisine ait köşkünde yalnız yaşan Bingöl, 15 yıldır avukatlığına yapan Ali Haydar G. tarafından dolandırıldı. Haydar G.’nin Bingöl’ün Alzheimer hastalığından faydalanarak 2011 yılından bu yana belirli aralıklarla üzerine olan taşınmazları vekalet alarak gizlice ikinci ve üçüncü kişilere sattı.

50 MİLYONLUK TAŞINMAZLARI 4 YILDA SATIŞA ÇIKARDI 

Yapılan ilk tespitlerde Bingöl’ün üzerinde kayıtlı bulunan ve toplamda 50 milyon TL değerinde olan 23 taşınmazın belirli aralıklarla satıldığı veya üçüncü şahısların üzerlerine geçirildiği tespit edildi. Hasan Vahdi Bingöl’ün avukatı Ali Haydar G., ‘Tapularında problem var. Onları halletmem için bana vekalet vermen gerekiyor’ “diyerek, önce vekaletleri üstüne aldı. İlk tespitlere göre, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki 23 gayrimenkulü 4 yılda sattı. Aynı zamanda Bingöl’e birçok senet imzalattı ve bu senetleri farklı kişiler üzerinden icraya koydu.

TEBLİGATLARI GİZLEMESİ İÇİN BAKICIYA EV VAADİNDE BULUNMUŞ 

Öte yandan Ali Haydar G.’nin, eve gelen tebligatları iş adamından gizlemesi için bakıcıyla bir ev karşılığında anlaştığı ileri sürüldü. Avukatın, Bingöl’ün 20 adamıyla yaptığı dolandırıcılık icra memurlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı.

BİNGÖL, BÜYÜK VURGUNU İCRA MEMURLARI GELİNCE ANLADI 

Çengelköy’deki köşkünde yaşayan 82 yaşındaki iş adamı Hasan Vahdi Bingöl, yaşanan büyük vurgunu evine gelen icra memurlarını görünce anladı. Mal varlıklarından geriye kalan köşkün de haczedileceği şokuyla karşı karşıya kalan Bingöl, sadece oturduğu köşkün elinde kaldığını fark etti. 50 milyonluk gayrimenkulleri 4 yılda elinden alınan Bingöl, halihazırda arsa bedeli 85 milyon lira olan köşkünden geri kalan tüm mal varlıklarının satıldığını ise avukatları Baran Akcan ve İbrahim Kocademir’le birlikte başvurduğu tapu müdürlüğünden öğrendi. Emekli iş adamı Bingöl, bunun üzerine gayrimenkullerinin geri verilmesi talebiyle Anadolu Adliyesi’ne başvurdu. 
Başından geçen olayı anlatan iş adamı Hasan Vahdi Bingöl, “Esenköy’de bir yerimiz vardı. 'Orayı ben hallederim' dedi. Onun için de benden o senetleri aldı. Bende yazdım, verdim. Götürmüş tahsile vermiş, benim bir şeyden haberim yok. Ondan sonra da bütün malları satmış” dedi.

“BUNLAR NEREDEN BAŞIMIZA GELDİ ONU BİLMİYORUM” 

Avukat Ali Haydar G.’nin aynı zamanda kendisinin hemşerisi olduğunu söyleyen Bingöl, “O benim memleketlim. Ben annesini de tanıyordum, minnacık bir çocuktu. Onu Allah ıslah etsin diyorum. Benim kimseyle bir dalaşım yoktu. Bunlar nereden başımıza geldi onu bilmiyorum” diye konuştu.

KÖŞK, 28 MAYIS'TA İCRADAN SATILACAK 

Hasan Vahdi Bingöl’ün avukatı Baran Akcan ise, “Burada 2-3 yıllık bir zaman süreci içerisinde yaklaşık 100 milyon lirayı bulan bir vurgun söz konusu. Örgütlü bir suç olduğunda mutabıkız. Adliye ve emniyet tarafından soruşturmalar devam ediyor. Yalnız vaktimiz çok kısa. 28 Mayıs itibariyle görmüş olduğunuz köşk, icradan satılacak. Bütün çabamız bunu şu an için durdurabilmek. Ondan sonra da bütün yargı sürecinin devam edebilmesi. Vahdi Amca’nın yanındaki kişiler çok yakın davranmışlar. Kendi vekili olan kişi ona yardımcı olacağı gerekçesiyle ondan faydalanmış. Ve gördüğünüz gibi artık satış aşamasına gelmiş. Bir tek elinde kalan köşk bu. Bunun öncesinde yaklaşık 30’a yakın gayrimenkulünü satmışlar. Kendi yakınlarına da satmışlar. Evraklarda belli, tanık ifadelerinde belli. Durum bu aşamaya geldi. Tüm amacımız bunu çözmek” dedi. 
Şahısların arandığını ifade eden Baran Akcan, “Şahısların tamamı aranıyorlar, kaçıyorlar. Şu an soruşturma 21 kişiye çıktı. Baya örgütlü, tasarlamışlar, kurgulamışlar. Miktar da büyük olunca artık son noktaya gelinmiş. Bu noktada artık adalet buna dur derse duracak. Yoksa Vahdi amcanın hiçbir şeyi kalmayacak” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!