Dolandırıcılık çetesi çökertildi

İnternetten 12 bin 800 kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak hesaplarından para çeken 5 kişi Jandarma tarafından yakalandı.

Dolandırıcılık çetesi çökertildi
Dolandırıcılık çetesi çökertildi
GİRİŞ 13.06.2015 14:44 GÜNCELLEME 13.06.2015 14:44

Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi’nde, kiraladıkları lüks villada kalan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Kaş ilçesinde bir vatandaşın hesabından para çekildiği ihbarı üzerine harekete geçen Kaş Jandarma Komutanlığı ve Kalkan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, şüpheli gördüğü 5 kişiyi takibe aldı. Kalkan Mahallesi’nde kiraladıkları lüks villada kaldığını tespit edilen şüphelilerin 34 YB 7306 plakalı otomobili de takibe alındı. Otomobille Kalkan merkezdeki bir kırtasiyeye gelen 5 şüpheli, yapılan operasyonun ardından yakalandı. Gözaltına alınan M.A. (18), Z.T. (18), U.A. (19), H.İ.M (29) ve M.A. (31), Kaş Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Operasyon sonrası şüphelilerin kaldığı villa ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 9 bilgisayar ve Türkiye’nin neredeyse her ilinden toplam 12 bin 800 kişinin kredi kartları bilgileri ve çok sayıda kredi kartı ele geçirildi.

İnternet üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartı ve kimlik bilgilerini kopyaladıkları belirlenen şüphelilerin aynı zamanda Ankara ve İstanbul’da ofis ve ev kiraladıkları belirlendi.

Şüphelilerden M.A. ve Z.T. sorgularının ardından tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine, M.A., U.A. ve H.İ.M. ise Kaş Cezaevi’ne gönderildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu