Boru hattından 15 ton petrolü önce çaldılar sonra...

Diyarbakır'dan geçen BOTAŞ boru hattından 15 ton petrol çalan hırsızlar, jandarma aracını farkettikten sonra petrol yüklü tankeri bırakıp kaçtı.

Boru hattından 15 ton petrolü önce çaldılar sonra...
Boru hattından 15 ton petrolü önce çaldılar sonra...
GİRİŞ 12.05.2016 15:00 GÜNCELLEME 12.05.2016 15:01

Merkez Bağlar İlçesi’nde, BOTAŞ boru hattından 15 ton ham petrol çalan hırsızlar, devriye yapan Jandarma ekiplerini taşıyan aracı farkettikten sonra petrol yüklü tankeri olay yerinde bırakıp kaçtı.

Diyarbakır Valiliği, petrol hırsızlığıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı’nca Botaş boru hattından hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edilmiştir. İcra edilen devriye faaliyeti esnasında, Bağlar İlçesi Batıçanakçı Mahallesi Yemişalan Mezrası’nda bulunan BOTAŞ boru hattının bulunduğu bölgede, şüpheli bir araç tespit edilmiş. Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, içerisinde yaklaşık 15 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankerini olay yerinde bırakarak kaçtı. Yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 15 ton ham petrolü çektikleri, ancak devriyenin müdahalesi sonucu, çaldıkları ham petrolün yüklü olduğu tanker olay yerinde bırakarak kaçtıkları tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan 1 adet tanker, tanker içerisinde bulunan 15 ton ham petrol ve suçta kullanılan malzemelere el konulmuştur. Olay yerinden kaçan ve kimlikleri tespit edilen şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor