Karı koca mafya tutuklandı! Temizlikçiye...

İzmir’de internet üzerinden iletişim kurdukları temizlik işçisi R.Y.’nin 30 bin TL karşılığında böbreğini alan karı-koca anlaştıkları parayı ödemeyince, R.Y. şikâyetçi oldu.

Karı koca mafya tutuklandı! Temizlikçiye...
Karı koca mafya tutuklandı! Temizlikçiye...
GİRİŞ 21.07.2017 08:58 GÜNCELLEME 21.07.2017 09:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Böbreğin yurtdışında yaşayan bir hastaya nakline aracılık eden Ülkü ve Cemil Ş. çifti, tutuklandı. 

Zonguldak’ta temizlik işçisi R.Y., maddi sıkıntı nedeniyle internette “Böbreğimi satıyorum” diye ilan verdi. Bunun üzerine, Ülkü ve Cemil Ş. çifti, temizlik işçisiyle irtibata geçti ve böbreğini 30 bin TL karşılığında alabileceklerini belirtti. Anlaşma sonrası R.Y. Zonguldak’tan, Ülkü ve Cemil Ş. çifti ise oturdukları Aydın’dan İzmir’e gitti. Daha önce İstanbul ve Antalya’da organ ticareti yapma suçundan bir süre cezaevinde yattıkları öğrenilen Ülkü ve Cemil Ş., temizlik işçisine özel bir hastanede testler yaptırdı. Daha sonra ise yurtdışında yaşayan ve organ nakli olmak isteyen E.Y.’yi İzmir’e getirdi.

Habertürk'ün haberine göre çift, İzmir’de temizlik işçisi R.Y. ile hasta E.Y.’yi tanıştırdı. Nakli sorunsuz şekilde yaptırmak için ise R.Y.’ye, E.Y.’nin akrabası adına sahte kimlik çıkarıldı. R.Y. doktorlara da böyle tanıtıldı.

'YARDIM AMAÇLI YAPTIK'

Temizlik işçisinden alınan böbrek, E.Y.’ye nakledildi. 1 hafta sonra nakil gerçekleştirilen E.Y. yurtdışına giderken, temizlik işçisi R.Y. ise memleketi Zonguldak’a döndü ancak anlaştığı 30 bin TL’yi alamadı. İddiaya göre; Ülkü ve Cemil Ş. çifti ile anlaştığı parayı almayan temizlik işçisi, durumu İzmir Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Polis, organ ticareti yaptığı ileri sürülen çifti gözaltına aldı. Sorgusu yapılan Ülkü ve Cemil Ş.’nin, suçlamaları kabul etmedi. Çift ifadelerinde, temizlik işçisi R.Y. ile böbrek nakli yapılacak E.Y. arasında aracı olduklarını, para karşılığında değil yardım amaçlı aracılık yaptıklarını iddia etti. Ülkü Ş., “Daha önce eşimle bu suçtan tutuklandık ancak serbest bırakıldık. Organ nakli olacak kişilere yardımcı oluyoruz. Ama bunu para karşılığında yapmıyoruz. Bu olayda, R.Y. ve E.Y.’ye aracı olduk. Ancak para karşılığında bunu yapmadık” dedi. Çiftin, hastanede böbrekleri alınacak R.Y. ile bazı testleri yaparken kameralara takıldığı tespit edildi. İşlemlerin ardında adliye gönderilen Ülkü ve Cemil Ş., çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 

YORUMLAR 5
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaw arkadaş herşeyden önce,bu böbreğini satanın hiç mi suçu yok ?hayatının sonuna kadar yarim insan olarak yasayacak!geçim sıkıntısıysa eğer bu ülkenin büyük bir bölümü asgari ücretle çalışıyor!Allah bize akıl fikir versin,arkadaşada acil şifalar...
    Cevapla
  • Dua 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Helalinden versin. Amin. Çok zor muhtaç olmak insana.
    Cevapla
  • ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    malesef bir kaç aya serbes kalırlar yine aynı işi yaparlar kanuni boşlukları iyi biliyorlar bundan faydalanıyorlar kanunları gözden geçirip gerekli düzenlemeler yapılmalı
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    işte buyrun adalet sistemi ..çözün
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu tipler adalet yuruyuse ne katılmıştı. İzmir kadar yurusunler beraber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor