15 yaşındaki kayıp Aynur, her yerde aranıyor

İstanbul'da 8 Eylül tarihinde esrarengiz bir şekilde kaybolan Aynur Y.'yi polis "SMS" mesajıyla arıyor.

15 yaşındaki kayıp Aynur, her yerde aranıyor
15 yaşındaki kayıp Aynur, her yerde aranıyor
GİRİŞ 09.09.2017 18:44 GÜNCELLEME 09.09.2017 18:44

"Kayıp Alarmı" projesi kapsamında  Kayıp Çocuk başlığı ile atılan SMS mesajında kızı görenlerin 155 polis imdat telefonuna mesaj atmaları istendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 8 Eylül tarihinde kaybolan 15 yaşındaki bir çocukla ilgili vatandaşlara SMS attı. Kayıp Çocuk başlıklı resimli SMS'te kayıp Aynur Y.  1.65 boyunda 65 kiloğram, Beyaz Tenli, siyah saçlı, Kahverengi gözlü olarak tarif edildi. Kaybolduğunda üzerinde siyah kapşonlu hırka, lacivert tişört, yeşil eşofman altı, lacivert spor ayakkabı olduğu belirtildi. 

"Kayıp Alarmı" koduyla geçilen mesajta Aynur Y.'yi görenlerin mutlaka 155 polis imdat telefonuna yada en yakın polis birimine bilgi vermeleri istendi.

"KAYIP ALARMI PROJESİ NEDİR"

Kayıp kişilerin bulunması için yapılan bu çalışma 2014 yılından bu yana sürüyor. Projenin amacı Kayıp şahısların eşkal bilgilerinin ve fotoğrafının, kaybolduğu bölgede bulunan telefon kullanıcılarına  SMS veya MMS olarak gönderilmesi ve aynı zamanda sosyal medyada yayınlanması sağlanarak  kayıp şahısların en kısa sürede ve  en az zararla bulunması. Sistemin facebook ve twitter adresleride bulunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"