Ferrarili eroin operasyonuna helikopterli takip

Narkotik polisinin filmleri aratmayan görüntülere sahne olan operasyonunda limon kasaları içine yerleştirilmiş 250 kilogram ereoin ele geçirdi. İşte o görüntüler:

GİRİŞ 05.04.2011 11:22 GÜNCELLEME 05.04.2011 11:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Narkotik polisinin 250 kilogram eroin ele geçirdiği operasyonun görüntüleri, şüphelilerin helikopterden saniye saniye izlendiklerini ortaya koydu. İçinde uyuşturucu olduğu tahmin edilen TIR'ı onlarca ekiple takip eden narkotik timleri filmleri aratmayan görüntülere sahne olan operasyonda limon kasaları içinde yerleştirilmiş 250 kilogram ereoin ele geçirdi.

Yüksekova'dan yüklenen uyuşturucunun peşine düşen polis, eşine az rastlanır bir operasyona imza attı. Alınan bilgilerden yola çıkarak özel bir ekiple şüphelilerin peşine düşen narkotik polisi, şüpheli aracı İstanbul'a kadar takip etti. Aracın İstanbul gümrüğüne doğru ilerlediğini belirlenince operasyon için harekete geçildi. Onlarca ekibin karadan, polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen TIR, güzergah boyunca adım adım takip edildi.

ARAÇTA YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ

Takibin bir noktasından sonra polis ekipleri, araçta yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğunu tahmin ettiklerini belirterek takibin kesinle bırakılmamasını istedi. Polis timini yöneten amirlerin telsizle uyardığı diğer ekiplere, aracın takibinin kesilmemesi bildirildi.

Her anı polis helikopteri ve yerdeki birimler tarafından kayıt altına alınan operasyonda TIR, otoyolda gümrüğe gelmeden durduruldu. Sürücüsü gözaltına alındı. Araç Ambarlı Limanı'na çekilerek arandı. TIR'ın içi limon dolu kasalarla yüklüydü. Ancak kasalar boşaltılınca uyuşturucu ortaya çıktı. Paketler halinde 250 kilogram eroin ele geçirildi. Eroinin Arnavutluk'a kadar olan güzergâhını belirleyen polis, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonda Rafet Ç. Servet D. Vahdet D. Abbas S. Cemal B. Recep E. Tüba O. Levent Y. Leonard H. Besna D. Talat D. Ercan İ. Ekrem D. Alptekin T. Murat A. Dırbaz D. Mehmet B. gözaltına alındı. Polisin şüphelilerin adreslerinde yaptığı aramalarda ikisi Ferrari marka araç olmak üzere toplam 16 lüks araca el konuldu. Bir villada 700 bin Euro ile 55 bin TL nakit para da ele geçirildi.

Aramalarda ayrıca 6 adet ruhsatsız tabanca, 4 sürücü belgesi, 1 adet sahte pasaport, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. İki adet ferrarinin şebeke üyesinin kayınpederi ile bir adamının üzerine kayıtlı olduğu belirtildi. Emniyette sorgulanan şüpheliler, bu sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

CİHAN

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ayhan başkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. muhteşem bir operasyon olmuş. İnşallah her zaman böyle başarılı olur polis ve askerimiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı