Van'da kışla önünde şüpheli çanta paniği

Van'ın Özalp İlçesi'nde Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nda bugün sabah saatlerinde şüpheli çanta paniği yaşandı.

Van'da kışla önünde şüpheli çanta paniği
Van'da kışla önünde şüpheli çanta paniği
GİRİŞ 18.04.2011 12:57 GÜNCELLEME 18.04.2011 12:57

Van'ın Özalp ilçesinde bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası kapısı önünde bulunan askeri kamufleli çanta, ilçede kısa süren bir bomba paniğine neden oldu.

Yıllardan beri adı ile gündeme gelen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e 'Adını değiştirin' talimatı verdiği Özalp ilçesindeki Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nda bugün sabah saatlerinde şüpheli çanta paniği yaşandı.

Kışlanın 2'nci giriş kapısı önüne bırakılan askeri kamufleli çanta, bomba olasılığı yüzünden güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Kışla kapısının bulunduğu alan, Özalp Emniyet Amirliği ekiplerince kordon altına alınırken, Van-Özalp karayolu ilçe girişinden trafiğe kapatıldı. 2. Hudut Tabur Komutanlığı olarak da bilinen kışlanın komutanı Piyade Yarbay Mehmet Kenan Çakmak olay yerine gelerek emniyet mensuplarından bilgi aldı.

Özalp Emniyet Amirliği, şüpheli çantaya müdahale etmesi için Van Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı talebinde bulundu. Ekipler bölge güvenliğini sağlarken Van'dan bomba uzmanlarının gelmesini beklediler. Yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine gelen bomba uzmanları, zırhlı kıyafetlerini giyerek çantayı fünye ile patlattılar. Daha sonra çantaya yaklaşan bomba uzmanı, içerisinden 1 adet battaniye, 1 adet yastık ve 1 çift de ayakkabı çıkardı. Çantada korkulduğu gibi bomba olmaması hem askeri yetkilileri hem de ilçe halkını rahatlattı.

Bu sırada olay yerine gelen bir kişi, çantanın köylüsü olan ve Denizli'ye çalışmaya giden inşaat işçisi M.Y. isimli kişiye ait olduğunu ve aracın bagajından düştüğünü belirtti. Çanta Özalp Emniyet Amirliği'ne götürülürken, Van Özalp karayolu ilçe girişi de trafiğe açıldı.

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak