Köpek dövüştürücülerine para cezası

Başkent’te köpek dövüşleri yapıldığının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Ankara Valiliği, köpek dövüşü yaptırarak hayvanlara kötü muamele yapan 12 kişi hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Köpek dövüştürücülerine para cezası
Köpek dövüştürücülerine para cezası
GİRİŞ 28.04.2011 10:33 GÜNCELLEME 28.04.2011 10:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilik, köpek dövüştürdüğü belirlenen şahıslara kişi başı bin 848 TL para cezası verildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ankara’nın Akyurt ilçesi Adakır mevkiinde, 17.04.2011 tarihinde köpek dövüşleri yaptırıldığına ilişkin televizyon kanallarında yapılan haberler üzerine yapılan incelemenin sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, inceleme sonucunda 12 kişinin köpek dövüştürdüğünün tespit edildiği ve bu kişilere, 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu'nun 11. maddesi (b) bendi’ uyarınca, toplam 22 bin 176 TL para cezası verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “Hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürmek yasaktır.” hükmü uyarınca, Ankara ilinde köpekleri acımasız ve zalimce dövüştürerek onlara fiziksel ve psikolojik olarak acı çektirmek suretiyle kötü muamele yapanların cezalandırılacağı ve ceza verilen 12 kişi dahil olmak üzere, benzeri kabul edilemez alışkanlıkları olanların da adım adım izleneceği belirtildi.

Valilik, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davrananlar, acımasız ve zalimce işlem yapanlar, dövenler, aç ve susuz bırakanlar ile bakımlarını ihmal edenler hakkında kanuni muamelenin kararlılıkla sürdürüleceği ve uygulamaların yakından takip edildiğini bildirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    köpek dövüşleri. bu köpek dövüşlerini yaptıranlar zaten bu işi verilen ceza para cezası olduğu için göze alarak yapıyorlar,sanırım hepside varlıklı kişilerdir. verilen ceza hapis cezası olmalı ki caydırıcı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!