Liseli kızı otobüste tacize hapis

İzmir'de, belediye otobüsünde 17 yaşındaki Ş.K.'yı taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan G.E., çıktığı ilk duruşmada 2.5 yıl hapse mahkum oldu.

Liseli kızı otobüste tacize hapis
Liseli kızı otobüste tacize hapis
GİRİŞ 12.05.2011 12:48 GÜNCELLEME 12.05.2011 12:48

İzmir 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen taciz davasına, tutuklu yargılanan G.E. ile mağdur olan lise öğrencisi Ş.K. ve tarafların avukatları katıldı. Dava açılmasına neden olan olay iddiaya göre iki ay önce meydana geldi. Okul çıkışında Bornova'da kız arkadaşı ile birlikte belediye otobüse bindiğini, kalabalıktan yararlanan, sanık G.E.'nin eliyle kalçasını elleyip taciz ettiğini belirterek polise başvuran Ş.K. şikayetçi oldu. Ş.K., davanın lik duruşmasında ise şikayetçi olmadığını söyledi. Otobüsteyken Ş.K.'nın yanında bulunan arkadaşı F.M. de, yaşanan taciz olayını doğruladı.

Yaklaşık iki aydır tutuklu bulunan sanık G.E. ise "Aynı otobüste bulunduğumuz doğrudur. Bu bayanlar otobüste başka gençlerle tartıştılar. O gençler araçtan indiler. Duran otobüs şöförüne benim kendisini taciz ettiğimi söylediler. Oysa ben onun yanına bile yanaşmadım. İftira atıyor. Hatta kendimden o kadar emindim ki bayanı ben alıp karakola götürdüm. Böyle bir şey yapmış olsaydım onu niye karakola götüreyip, kaçardım. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, tacizle suçlanan G.E.'nin bu suçu işlediğine kanaat getirip, sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık G.E., kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye edildi.

Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde G.E.'nin 15 ay daha cezaevinde kalacağı belirtildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki