Zırhlı aracı öperek polisten oğlunu istedi

Hakkari'de PKK üyesi Adem Aşkan'ın cenaze töreni sonrasında çıkan olaylar sürerken, bir anne gözaltına alınan oğlu için polise yalvardı.

Zırhlı aracı öperek polisten oğlunu istedi
Zırhlı aracı öperek polisten oğlunu istedi
GİRİŞ 17.05.2011 22:14 GÜNCELLEME 17.05.2011 22:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hakkari'de PKK üyesi Adem Aşkan'ın cenaze töreni sonrasında çıkan olaylar sürüyor. Cenaze sonrası Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallesi'nde karayoluna barikat kuran göstericiler, geçen bir aracın üzerine çıkarak yola briket attı. Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği göstericiler de taş ve sapanlarla karşılık verdi.

Cenaze töreninin ardından Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde de olaylar çıktı. Polis göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada 14 yaşında olduğu belirtilen B.S.'nin polis tarafından gözaltına alınması ise kameralara yansıdı. Çocuğunun gözaltına alındığını öğrenen Anne G.S. ve oğlu U.S. çevik kuvvet polisinin yanına gelerek B.S.'nin serbest bırakılmasını istedi. Ağabey, kardeşinin içinde bulunduğu zırhlı aracın kapısını zorlayarak açmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Anne G.S. de zırhlı aracı öperek çocuğunun serbest bırakılması için polise yalvardı. Kafasına vurup saçlarını yolmaya başlayan anne, ağıtlar yakarak çocuğunun bırakılması için direnmeye devam etti. Bu sırada kardeşinin daha küçük olduğunu belirten U.S., "Gaz bombaları ile mahalleyi yaşanmaz bir hale getirdiniz" diye polise sitem etti.

Kardeşinin bırakılmasını isteyen ağabey ise polise, "Yeter artık hepimizi öldürün, bunu Başbakan da görsün, kardeşimi de götürdünüz" diyerek polisin elindeki silaha sarıldı. U.S. silahı karnına dayayıp, "Haydi bana da sık" dedi. Daha sonra olay yerine gelen zabıta memuru baba A.S. ise ailesini teselli etmeye çalıştı. 14 yaşındaki B.S. zırhlı araçla İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, Hakkari'nin değişik mahallelerinde olaylar halen devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • yasin yıldırım 12 yıl önce Şikayet Et
    velhasıl bende ağrıdan bir kürdüm oku.... efendimiz vatan sevgisi imandandır diye buyurmuş...bizim kimseden çektiğimiz yok bu bayrak altında yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz..haa sen beğenmeyip birilerinin oyununa gelip dağa cıkıyorsan mehmedimin iki eli yakandadır bunuda boyle bil.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    sokaktaki çocuklara. durup dururken müdahale edilmiyor.ellerindeki en hafif silah taş,sopa,molotof bu çapulculara gül atacak değiliz.habere konu gözaltına alınan çocuğun annesine herhengi bir şiddet,aşağılamada sözkonusu değil.biz İŞGALCİ DEĞİLİZ ama siz israil-abd-ab güdümünde ülkeyi adım adım işgale sürüklüyorsunuz.hoş siz işgalcileri pek seversiniz ırakdaki soydaşlarınız abd kucağında baya bi marifet sergilediler .sıra sizde hadi bakem sizde onlardan aşağı kalmazsınız herhal ..
    Cevapla
  • furkaaaan 12 yıl önce Şikayet Et
    ...... haberdeki ilginç ayrıntıya bakın ya pkk üyesi ne demek ya TERÖRİST de suna ayrıca iki yoruma da katılıyorum önce kışkırt sonra af dile oh ne güzel memleket biz vatan bütünlüğümüzü korurken cinayet işledi olsun onlar olay çıkarınca hak olsun Allah belasını versin pkk yandaşları ....
    Cevapla
  • pdr_68 12 yıl önce Şikayet Et
    oğlum kızım diye ağlayan anne babalar. çocuklarınız evli barklı çoluklu çocuklu polislere saldırırken iyi, taş atarken molotof atarken iyi, ama onlar evladınızı yakaladı mı ağlayın sızlayın. oluyormu şimdi bu?çocuklarız o olaylara karışırken ne yapıyorsunuz?nerde geziyorsunuz?yine aynısı geçen yıl istanbul da olmadı mı?varya Allah'tan Türk milleti gibi merhametli bir ırka düştünüzde size acıyıp geri bırakıyorlar. ya değilse bi başka milletin polisinin eline düşse vay halinize ki vay...
    Cevapla
  • Hasan Özdemir 12 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanları niye acındırıyorsunuz!. Bu günlerde bu gibi olayların içinde kalan biri olarak konuşuyorum. Şimdi annesi yalvarmış ağabeyi bizi öldürün yeter artık demiş! Bu nedir Allah aşkına her tarafı savaş alanına çevireceksniz yakıp yıkıcaksınız ondan sonra bize dokunmayın. Başka bir arzunuz var mı? Hasan Gulten'in yazdıkalrına aynen katılıyorum. Madem oğlunu o kadar seviyorsun olayların içine niye gönderiyorsun. Ayrıca bugün gördüm senin gibi birsürü kadında eylem yapıyordu. Yakıp yıkmaktan başka işiniz yok. Kusura bakmayın ama timsah gözyaşlarına artık karnımız tok. Siz önce kendinize gelin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti