Yazma cinayeti aydınlattı

Erzincan'da geçen sene çobanlar tarafından toprağa gömülmüş halde bulunan kadın cesedinin arkasından töre cinayeti çıktı.

Yazma cinayeti aydınlattı
Yazma cinayeti aydınlattı
GİRİŞ 01.06.2011 15:53 GÜNCELLEME 01.06.2011 15:53

Erzurum polisi 6 aylık teknik takip sonrasında cinayeti işlediği öne sürülen kadının kocası ile azmettirici olarak aşiret ağası kaynatayı Yozgat'ın Sarıkaya beldesinde yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Çadırtepe köyü Saz mezrası yakınlarında 5 Mayıs 2010 tarihinde koyun otlatan çobanlar tarafından toprağa gömülmüş yalnız eli dışarıda kalmış bir kadın cesedi bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yapılan otopsinin ardından boğazı bıçakla kesilip daha sonra yazmayla boğulan kadın cesedinin Erzurum Karayazı nüfusuna kayıtlı Hatun G.'ye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine cinayet olayıyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekiplerince cinayetin aydınlatılması için çalışma başlatıldı.

PASİNLER'DE ÖĞRETMENE SALDIRI OLAYINI AYDINLATAN ÖZEL EKİP İŞE KOYULDU

Erzurum'un Pasinler ilçesinde okuldan evine dönerken 6 Nisan tarihinde iki kişinin saldırısına uğrayan ve tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaralanan öğretmen A.K.'nin olayını aydınlatan Asayiş Şubesi Cinayet Masası özel ekipleri, Üzümlü ilçesinde bulunan ve daha sonra kamuoyunda 'yazma cinayeti' olarak lanse edilen cinayetin çözülmesi için görevlendirildi.

Özel ekip cesedin yüzünde bulunan yazmadan yola çıkarak çalışmaya başladı. Cesedin yüzüne sarılı yazmanın Erzurum Gölbaşı Polis Merkezi'ne kayıp müracaatında bulunulan Hatun G.'ye ait fotoğraftakiyle birebir olduğu fark edildi.

Daha sonra Hatun G.'nin Rusya'da çalışan eşi Turan G. ve yakınları teknik takibe alındı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonrasında cinayet zanlısı olarak Hatun G.'nin eşi 28 yaşındaki Turan G. ile azmettirici olarak aşiret ağası olduğu öğrenilen babası dün gece saatlerinde Yozgat'ın Sarıkaya beldesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

İki zanlı Erzurum'a getirilerek 'cinayet' ve 'azmettirmek' suçlarından Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

VAHŞİ TÖRE CİNAYETİ

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde zanlıların yapılan sorgulamasının ardından olayın töre cinayeti olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre cinayet olayı şöyle gelişti:

"Rusya'da çalışan Turan G., izinli olarak Türkiye'ye gelerek Erzurum'un Karayazı ilçesindeki evine gitti. Bir aşirete mensup olan Turan G., eşinin hakkında gayri meşru ilişkiden çocuğu olduğu haberlerini duydu. Bunun üzerine eşinin hamile olduğunu ancak kendisinden hamile olmadığını fark eden Turan G., olayı araştırdı.

Bu süreçte yaklaşık 3-4 gün sonra çocuk dünyaya geldi. Aşiretin baskısıyla kadın konuşturuldu. Hatun G.'nin bazı TV'lerde yayınlanan arkadaşlık sitelerinden telefon numarası aldığı Balıkesir'de yaşayan birisiyle arkadaşlık kurduğu ve daha sonra o kişinin Erzurum'a gelmesi üzerine ilişkiye girdikleri öğrenildi.

Bunun üzerine gayri meşru ilişkiye girdiği ileri sürülen Hatun G. hakkında aşiret tarafından ölüm fermanı imzalandı. Cinayeti gerçekleştirecek olan koca Turan G., eşi Hatun G. ve yeni dünyaya gelen çocuğu alarak Erzincan'a götürdü.

İlk olarak çocuktan kurtulmak isteyen Turan G., çocuğu cami avlusuna bıraktıktan bir süre sonra polise yakalandı. Erzincan'da karakolda yapılan
adli işlemlerin ardından çocuk yuvaya teslim edilirken Turan G. ve eşi Hatun G., Erzurum'a geri döndü. İki gün sonra çocuğu gidip görelim bahanesiyle eşini yanına alarak Erzincan'a götüren Turan G., Üzümlü ilçesinde vahşi cinayeti işledi.

Ardından Erzurum'a dönüp Gölbaşı Polis Merkezi'ne giderek eşinin kayıp olduğu müracaatında bulundu ve karakola 1 adet eşinin fotoğrafını bıraktı."

YAZMA CİNAYETİ AYDINLATTI

Kayıp müracaatında bulunduktan sonra ortadan kaybolan zanlı Turan G., dün yapılan operasyonla Yozgat'ta yakalanarak Erzurum'a getirildi. Zanlının ifadesinde eşinin boğazını kestiğini ve daha sonra öldüğünden emin olmak için yazmayla boğduğunu söylediği iddia edildi. Turan G.'nin, cesedi toprağa gömdüğü ve iki gün sonra aynı yere kürek alıp giderek, açıkta kalan cesedi bir kez daha iyice toprağa gömdüğü belirtildi.
Cinayet zanlısı koca Turan G. ve azmettirici olarak babasının Erzurum Adliyesi'ndeki mahkemesi sürüyor.

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!