Baklava çalan çocuğun makus talihi!

Gaziantep'te 14 yıl önce üç arkadaşıyla baklava çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan ve 6 yıllık hapis cezası uzun yıllar tartışılan Ali Avcı'nın kaybı bu kez çok acı oldu.

Baklava çalan çocuğun makus talihi!
Baklava çalan çocuğun makus talihi!
GİRİŞ 15.07.2011 06:46 GÜNCELLEME 15.07.2011 06:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adsız Günebakan'ın haberi

14 yıl önce arkadaşlarıyla baklava çaldığı için 6 yıl hapse çarptırılan Ali Avcı, Mersin'de trafik kazası geçirdi.

Ailesinden dört kişiyi kaybettiğinden habersiz Avcı, yoğun bakımda Gaziantep'te 14 yıl önce üç arkadaşıyla birlikte baklava çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 6 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılan 'Baklava Çetesi' üyelerinden Ali Avcı, ailesiyle Mersin'e tatile giderken trafik kazası geçirdi.

Annesi, babası, kız kardeşi ve yeğenini kazada kaybeden Ali Avcı, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Kaza, dün sabah saatlerinde merkez Mezitli ilçesi Davultepe mevkiinde meydana geldi. Adana'dan tatil için Erdemli'nin Kızkalesi beldesine giden Avcı'nın kullandığı otomobil, D-400 Karayolu Davultepe geçişinde kontrolden çıkarak refüjdeki palmiye ağacına çarptı.

Baba Ramazan Avcı (62) kaza yerinde, anne Sultan Avcı (51) ve kızkardeşi Derya Deniz Avcı (12), 5 yaşındaki yeğeni Kerem Avcı da hastanede hayatlarını kaybetti. Ölenlerin cenazeleri Gaziantep'e toprağa verildi.

5 yaşındaki Kerem Avcı'nın babası Kadir Avcı'nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Oğlunun tabutuna son kez sarılan Kadir Avcı'nın ağıtları yürek burktu. Baba Avcı, "Bu hafta sonu sana bisiklet alacaktım oğlum. Nereye gittin. Hadi kalk 'baba' de oğlum" diye gözyaşı döktü.

Daha sonra kılınan cenaze namazlarının ardından cenazeler aile mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan kazada ağır yaralanan Ali Avcı ile eşi Gülizar Avcı (24) ve Nisa Avcı'nın tedavileri sürüyor.

Ali Avcı, 10 Ağustos 1997'de üç arkadaşıyla bir baklavacıdan baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle yargılanmış, 6'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 4 arkadaş 'Rahşan Affı' ile 19 ay sonra serbest kalmıştı.

Avcı, cezaevinden çıktıktan sonra evlenip Adana'ya yerleşerek bir fabrikada çalışmaya başlamıştı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • IRKÇILIĞA HAYIR! 12 yıl önce Şikayet Et
    DAHA NELER OLACAK!!!. 5 Yıl boyunca Arapça Öğretmenliği okumuş adamın atanma hakkını İlahiyata verirseniz. Baklava çalan öğretmenler de çıkar şimdi....(DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN keyfi uygulamasına son verildin artık) Diyelimki 100 arapça öğretmeni ihtiyacı var. Din öğretimi okul müdürlerine diyorki; bunu arapça öğretmeni olarak değil de ilahiyatçı açığı olarak bildirin. İlahiyatçılar, arapça dersine gisin. İnsaf yahu insaf... Ondan sonra 100 kişiden kala kala 5-10 kadro arapça öğretmenliğine veriliyor. MEB'in arapça kaynak programında ilahiyatçıların bu alana atanma şansı bile yok normalde. ama derdimizi kime anlatsak?
    Cevapla
  • faruk canpolat 12 yıl önce Şikayet Et
    BAKLAVA ÇALAN ÇOCUKLAR. sizler vatanı bölmek istemediniz sadece baklava çaldınız ve yıllarca hapis cezası almaya hak kazandınız baklava yerine ülkeyi parçalayıp bölmeye çalışsaydınız pkk uzantıs olan millet vekilleri gibi vekil olurdunuz bundan sonra baklava çalıpta ağır suçlu olmayasınız nasıl olsa ülkede adalet dienen birşey olmadığı için çalma yerine bölücü olunki adalletten taktir alasınız
    Cevapla
  • çiçekböcek 12 yıl önce Şikayet Et
    .... O yaşta bir baklava için 6 yıl hapis verilmesi çok saçma.
    Cevapla
  • Ramazan DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    . Ali ve arkadaşları o zaman çocuktu. Yaptıkları iş ise ÇOCUKLUK'tu. Hırsızlık değildi. Onlara Yargıdan başka kimse hırsız demedi. Yargı sistemimizin tarihindeki kara lekelerden biri de bu olaydır. Hatırlayalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!