Zanlıyı yakalamak için bin kişi ile görüşüldü

Adana'da polis ekipleri, 15 Mayıs'ta bir kişiye otomobille çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan zanlıyı yakalamak için yaklaşık bin kişi ile yüz yüze görüştü.

Zanlıyı yakalamak için bin kişi ile görüşüldü
Zanlıyı yakalamak için bin kişi ile görüşüldü
GİRİŞ 06.09.2011 13:20 GÜNCELLEME 06.09.2011 13:20

Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan polis, kentte iki farklı modeldeki araçların tamamını incelemeye aldıktan sonra önce araca, sonra da zanlıya ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 15 Mayıs gecesi İller Bankası kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Can'a (27) bir otomobil çarptı. Ağır yaralanan Can, çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra hayatını kaybetti.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Can'a çarptıktan sonra kaçan otomobili ve sürücüsünü bulmak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Olay yerindeki ve kavşağa geliş noktalarındaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, kazayla ilgili herhangi bir delile ulaşamadı.

Bunun üzerine kurulan özel bir ekip, o tarihte olayın olduğu kavşaktan geçme olasılığı bulunan tüm dolmuş, otobüs ve taksi şoförleri, civardaki otopark görevlileriyle birebir görüştü.

Yaklaşık bin kişinin ifadesine başvuran ekipler, görgü tanıklarının beyanlarının iki farklı model otomobil üzerinde yoğunlaşması üzerine çalışmayı bu araçlara yönelik sürdürdü.

Kentte iki farklı modeldeki tüm araçların kaydını incelemeye alan ekipler, bu arada il genelinde tüm tamirhaneleri ve sigorta şirketlerini de gezerek olay tarihinde kaza yapan araçları inceledi.

Buna rağmen herhangi bir sonuca ulaşamayan ekipler, bu sefer de görgü tanıklarının verdiği bilgilerde yer alan iki farklı modelden birinin genellikle şirketler tarafından kullanıldığı bilgisi üzerinde yoğunlaştı.

Kent genelinde o model otomobili filolarında kullanan tüm firmalara giden ekipler, firmaların filolarındaki araçları incelemeye aldı.

Özel bir şirketin filosunda da inceleme yapan ekipler, 15 Mayıs günü bir aracın kazaya karıştığı bilgisine ulaştı. Aracı kullanan personel Hünkar A'yı (26) da sorgulayan ekipler, zanlının o tarihte İller Bankası kavşağında kaza yaptığını söylemesi üzerine gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiği belirtilirken, zanlının çarptığı kişinin ciddi bir durumunun olduğunu düşünmediği için durmadığını, daha sonra da öldüğünden haberi olmadığını söylediği öğrenildi.

İfadesi alınan zanlı ''taksirle ölüme sebebiyet verme'' suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

Olay sırasında zanlının yanında bulunan bir kişinin de ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

-ARAŞTIRIRKEN BAŞKA OLAYI DA ÇÖZDÜLER-

Bu arada, olayı aydınlatabilmek için özel bir ekip kuran ve geceli gündüzlü zanlıyı arayan ekipler, çalışmaları sırasında başka bir faili meçhul olayı da aydınlattı.

Kent genelindeki trafik kazalarını ve kazalara karışan araçları incelemeye alan ve bu sırada teknik takip de yapan ekipler, uyuşturucu bağımlısı bazı kişilerin trafik kazasına karışıp daha sonra kaçtığı bilgisine ulaştı.

Olayın şüphelisi olabilecekleri üzerinde durulan bu kişileri gözaltına alan ekipler, söz konusu kişilerin olayın zanlısı olmadıklarını ancak başka bir yaralamalı trafik kazasına karışıp kaçtıklarını tespit etti.

Zanlılar hakkında karıştıkları kazayla ilgili işlem yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!