İntihardan şeyhi kurtardı

Şanlıurfa'da 50 bin lira borcu olan camcı intihar etmek için eline pompalı tüfek alarak tarihi Urfa Kalesine çıktı. Polis şahsı yaklaşık 2 saat ikna etmek için uğraştı ama...

İntihardan şeyhi kurtardı
İntihardan şeyhi kurtardı
GİRİŞ 29.11.2011 17:39 GÜNCELLEME 29.11.2011 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'da toptancılara 50 bin lira borcu olduğunu ileri süren Camcı ustası  Yaşar Uçar pompalı tüfekle Urfa kalesine çıktı.

Elindeki pompalı tüfekle kale eteğinde oturarak ağlayan Çiftehan civarında camcılık yapan 45 yaşındaki Uçar'ı farkeden vatandaşlar 112 ve Polise haber verdi. Olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Cinayet ekipleri Uçar'ı ikna etmek için uzun uğraş verdi.  Cinayet Büro ekipleri şahsın durumunun kötü olduğunu ve olay yerine bir psikologun gönderilmesini istedi.

Şanlıurfa'da Psikolog yok

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde psikolog olmadığı bilgisini alan Polis Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitti. Burada da görevli Psikologun olmadığını öğrenince Yaşar Uçar'ı ikna etmek Polislere kaldı.

Bu sırada 112 Ekipleri de olay yerine geldi. Polisler Uçar'ı ikna etmek için uğraşırken,  Doktor ve Yardımcı Sağlık teknisyenlerinden oluşan ekip olayı uzaktan izlemekle yetindi.

Hazreti İbrahim Peygamber'in dergahı olduğunu dile getiren Polis, intihar etmek isteyen Yaşar Uçar'ı uçurumun kenarından almak istedi. Bir türlü ikna olmayan ve ölmek istediğini belirten dertli adam gözyaşlarına da hakim olamadı.

Bu sırada olayı duyan ve koşarak olay yerine gelen Yaşar Uçar'ın 18 yaşındaki oğlu Muhammed ise ağlayarak babasının intihardan vazgeçmesi için yalvardı. Oğlu yanına gelince telaşlandığını gören Polis, oğlu Muhammed'i babasının yanından uzaklaştırdı.

Menzil'e Bağlı

Oğlu babasının Adıyaman Menzil'deki Nakşibendi tarikatına bağlı bir şeyhi olduğunu dile getirerek telefonla şeyhi İbrahim Özkan'ı aradı. Çiftçilikle uğraşan İbrahim Özkan olay yerine gelerek, Yaşar Uçar'a "Bırak elindeki silahı hemen buraya gel. Sana böyle şeyler yakışmıyor." dedi.

Şeyhini orada görünce elindeki silahı bırakan Uçar, Polise teslim oldu. Uçurum kenarından alınan dertli adam, kendinden geçerek yere yığıldı.

Yaklaşık 100 metre uzaklıkta bekleyen 112 ekipleri olay yerine çağrılarak ilk müdahaleyi yaptı. Sedyeye alınan Yaşar Uçar'ın yakınlarıda Kale eteğine geldi.

112 Doktoru Gazetecilerden yardım istedi

Sedyeye alınan Uçar'ı kaldırmak için gazetecilerden yardım isteyen Ambulanstaki görevli doktor "Yeter çektiniz, gelin biraz yardım edin. Sedyeyi kaldırmamız lazım." deyince  bazı gazeteciler, kameralarını ve fotoğraf makinalarını bırakarak sedyeye yardım etti.

Ambulansa konulan Uçar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. sanliurfa.com

 

YORUMLAR 1
  • Mehmet Tel 12 yıl önce Şikayet Et
    Intihar etmek icin bu kadar uzatmaya gerek yok. Adamin derdi intihar degil borclardan kurtulmak,seyhi artik bir koltuk cikar kendisine.Intihar etmek isteseydi kimse görmmeden isi bitrirdi.Allah korusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?