Şanlıurfa'da sahte savcı ve polise darbe

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde başka ilçeden gelerek kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şebeke üyeleri tehditle elde ettikleri parayı çekerken yakalandı.

Şanlıurfa'da sahte savcı ve polise darbe
Şanlıurfa'da sahte savcı ve polise darbe
GİRİŞ 21.09.2012 21:13 GÜNCELLEME 21.09.2012 21:13

Edinilen bilgiye göre, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuran Recep Özcan adlı vatandaş, tanımadığı bir kişinin telefonla arayıp kendisini savcı ve polis olarak tanıttığını belirterek, "Telefondaki kişi, bana kimlik bilgilerimi kullanıp kredi çekmek isteyenler olduğunu, yakalanmaları için bankaya para yatırmam gerektiğini söyledi.

Ben de 29 bin TL'yi Ö.Ş. adına PTT hesabına yatırdım. Dolandırıldığımı sonradan anladım" dedi.
Bunun üzerine Emniyet ekipleri hesaba bloke koyarak paranın çekilmesine engel oldu. Şüpheliler, Siverek PTT'sine gelerek parayı çekmek istedi. Siverek PTT şubesinde parayı tahsil etmeyi bekleyen şahsın şüpheli davranması üzerine polise bilgi verildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri Ö.Ş.'yi olay yerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ö.Ş'nin sorgusunda, Hilvan ilçesinden M.C.S., M.Ç., M.Ş., M.A. ile birlikte 44 KR 157 plakalı araç ile geldiklerini ve PTT 'den kendi hesabına yatırılan 29 bin TL'yi çekmek istediğini söyledi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada Şebekenin elebaşı M.C.S., M.Ç., M.Ş., M.A. saklandıkları yerde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındılar.
Bu arada emniyet yetkilileri, telefonda kendisini kamu kurum yetkilisi olarak tanıtarak para isteyen kişilere karşı dikkatli olunması yönünde vatandaşları bir kez daha uyardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!