Uyuşturucu çetelerine göz açtırılmıyor

Türkiye'nin birçok farklı noktasında Jandarma ve Polis ekiplerinin düzenlediği baskınlarla uyuşturucu çetelerine göz açtırılmıyor. Uşak, Samsun, Fethiye ve İnegöl'de düzenlenen baskınlarda büyük çapta esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu çetelerine göz açtırılmıyor
Uyuşturucu çetelerine göz açtırılmıyor
GİRİŞ 01.10.2012 12:06 GÜNCELLEME 01.10.2012 14:35

Uşak, Samsun, Fethiye ve İnegöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda toplam yaklaşık 90 kilo esrar ele geçirildi.

UŞAK'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Uşak'ta düzenlenen iki ayrı operasyonda, 44 kilo 450 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Müdürlüğü ekipleri, şeker fabrikası yakınlarında durdurduğu 27 D 6488 plakalı otomobil ile 21 EH 099 plakalı yolcu otobüsünde arama yaptı.

Aramalarda, otomobilin değişik yerlerine zulalanmış 37 kilo esrar ile otobüsün bagajında bir yolcuya ait valizde 7 kilo 450 gram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsü Süleyman K. ile valizin sahibi Doğan F, yapılan sorgulamalarının ardından, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

FETHİYE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 20 kilogram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kemer beldesi Kayacık köyünde uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 3 kişiyi takibe aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve narkotik köpek timi ile 7 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapan ekipler 20 kilogram kubar esrar, 1 kök kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi ile 1 adet 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ele geçirdi, olayla ilgili R.G, D.G ve F.G'yi gözaltına aldı.

Jandarmadaki ifade işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlılardan D.G, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ''Uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan tutuklandı.

İNEGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, iki kişinin, ev ve iş yerlerinde narkotin ve psikotrop madde imal edildiği belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla eş zamanlı başlatılan, jandarma narkotik madde arama köpekleri ''Varis'' ve ''Acil''in de katıldığı operasyonda, bir evin tavan arasına saklanmış yaklaşık 4,5 kilo esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silaha ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

SAMSUN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Çarşamba ilçesinde 12 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hasbahçe Mahallesi Kavakdibi mevkisinde 55 RP 773 plakalı otomobili durdurdu. Araçta yapılan aramada, 12 kilo 300 gram kubar esrar bulundu. Araçtaki Soner E. (27), Sezai O. (34) ile Melek O. (26), gözaltına alındı.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Soner E. ile Sezai O, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Melek O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam