Bursa'da nefes kesen polis-hırsız kovalaması

Bursa'da polisin dur ihtarına uymayan 5 kişi otomobille kaçmaya başladı. Hırsızlar armut ağacı bahçesine kaçtı. O anlar görüntülendi.

GİRİŞ 10.10.2012 11:25 GÜNCELLEME 10.10.2012 11:45

Kiralık otomobili armut bahçesindeki bir deponun arkasına bırakarak kaçan zanlılar ile polis arasında nefes kesen kovalama başladı. Mahalle muhtarının bahçesine saklanan bir zanlı yakalandı.

Merkez Osmangazi ilçesi Dereçavuş Mahallesi'nde devriye gezen Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri şüphelendikleri 16 JAY 78 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak polisin dur ihtarına uymayan zanlılar araçla hızla uzaklaştı. Hırsızlık şüphelisi oldukları iddia edilen zanlıların peşine düşen polis ile şahıslar arasında nefes kesen kovalama başladı. Otomobili bir armut bahçesinde bulunan deponun arkasına bırakan zanlılar armut ağaçlarının bulunduğu bahçeye doğru koşarak izlerini kaybettirdi.

POLİSİN GÖRMEMESİ İÇİN OTOMOBİLİ DEPO ARKASINA BIRAKTILAR

Kiralık otomobille polisten kaçan zanlılar, kendilerini takip eden güvenlik görevlilerinden kaçmak için otomobili Dereçavuş Mahallesi'ndeki yol kenarında bulunan bir armut deposunun arkasına bıraktı. Otomobilin motor kaputunu ve bagajını açarak araca arızalı süsü vermeye çalışan zanlıların bu oyununu polis yutmadı. Aracın plakasını sorgulayan ekipler, otomobilin Bursa'da bir firmadan kiralandığı bilgisine ulaştı. Şüphelilerin kimlik bilgilerine de ulaşan polis şahsıları bulmak için geniş çaplı arama başlattı.

“POLİSTEN KAÇIYORUM”

Polisten kaçarak armut bahçesine sığınan hırsızlık şüphelilerinden E.Y. (22) Dereçavuş Mahallesi Muhtarı Hakan Ekim'in bahçesine girdi. Zanlı, kendisini gören muhtara “Polisten kaçıyorum, beni saklarmısın” dedi. Ancak bölgedeki çok sayıda yunus ve asayiş ekibi bahede arama yaparken E.Y. isimli genci gözaltına aldı. Burada ifadesi alınan şahıs diğer arkadaşlarının isimlerini söyledi. Polis, E.Y.'nin verdiği isimlerin kimlik bilgilerine ulaşarak şahsıların kayıtlarını araştırdı. Yapılan araştırmada kaçan zanlıların daha önce hırsızlık suçlarından kayıtlarının olduğu anlaşıldı.

Kaçan 4 şahsın dere yatağı istikametine gittikleri ihbarını alan polis ekipleri armut ve şeftali bahçelerinin arasında zanlıları aradı. Yaşanan kovalamanın ardından diğer zanlılar D.K., F.B., M.T. ve A.Y. armut bahçesinde izlerini kaybettirdi. Zanlılardan F.B.'nin daha önce cezaevinden firar ettiği ve hırsızlık suçlarından kaydının olduğu anlaşıldı.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, zanlıların hırsızlık yapmak için Dereçavuş Mahallesi'ne kiralık bir otomobiller gelerek keşif yaptıklarını tespit etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...