Erciş'teki yangında tüyler ürperten ayrıntı

Van'ın Erciş ilçesinde bir evde gece yarısı yangın çıktı. Yangına uykuda yakalanan şahıs, rüyasında depremde hayatını kaybeden amcasının oğlunu gördüğünü ve onun kendisini uyandırdığını söyledi.

Erciş'teki yangında tüyler ürperten ayrıntı
Erciş'teki yangında tüyler ürperten ayrıntı
GİRİŞ 17.11.2012 20:43 GÜNCELLEME 17.11.2012 20:49

23 Ekim 20111 tarihinde Erciş'te meydana gelen yıkıcı deprem sonucu evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından ilçenin Karataşlar mevkisinde yaptırılan konutlara ailelerinin taşınma işlemi tüm hızıyla devam ediyor. 2. Etap K-1 49 daire 1'de ikamet eden Keleş ailesi de, evleri ağır hasar gören ailelerden birisi. Üç gün önce evlerinde çıkan yangın, az daha ailenin tamamının yok olmasına neden oluyordu. Yangın komuşların da yardımıyla söndürüldü.

Yangına uykuda yakalanan Mehmet Keleş, kendisini uykudan, depremde kaybettiği amcasının oğlu Enis Keleş'in kaldırdığını iddia etti. Keleş, "Gece saat 03.00 sıralarıydı. Uyuyorduk. Uykudan kalktık. Daha doğrusu, depremde vefat eden amcam oğlu Enis Keleş rüyama geldi. Rüyamda değil, sanki yanımda omzuma vururken ben yatakta sallandım. 'Abi kalk, abi kalk, abi kak' üç defa tekrarlayınca uyku sersemi olduğum ve uykumun da biraz ağır olması nedeniyle en sonunda Enis, omzuma sert bir şekilde dokunarak, 'Abi kalk diyorum sana. Bir aileden iki tane genç bir yılda gitmez' demesiyle birlikte kalktım. O anda her tarafı duman kaplamıştı. Kapıyı zorla açtım. Komşularımın yardımıyla su getirip evi söndürdük.

Deprem sensörü çalışmadı. Normalde ufak bir dumanla birlikte çalışır ve ötmeye başlar. Polis imdat ve itfaiyeyi aradım, ulaşamadım. Biz de yangın sonrasında kendimize yeni geldik. Daireyi yapan firma yetkileri olaya ılımlı yaklaşıyor. Evin tüm tadilatını yeniden yapacaklar. Ancak, 'eşyaya falan bir şey diyemiyoruz' dediler. Eşya talebim de yok zaten. Benim yerimde ihtiyacı olan bir insan olsaydı acaba ne yapacaktı. Şu anda babamlarla birlikte kalıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'