Tefecinin 8 milyon TL'lik mal varlığına tedbir

Antalya'da tefeci çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheliden 15'i, 35 klasör evrakla adliyeye sevk edildi.

Tefecinin 8 milyon TL'lik mal varlığına tedbir
Tefecinin 8 milyon TL'lik mal varlığına tedbir
GİRİŞ 07.12.2012 12:39 GÜNCELLEME 07.12.2012 12:39

Çete lideri A.T.'nin 8 milyon TL değerindeki banka mevduatları ve taşınmaz mallarına da el konuldu.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 1.5 yıldır takip ettiği tefecilik çetesine yönelik 4 gün önce düzenlediği operasyonda, 35 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının da katıldığı operasyon kapsamında Antalya Barosu avukatlarından B.K., yine avukat karısı F.Ş.K., yaptırdığı okullarla adını duyuran Antalyalı ünlü işadamı A.T., işadamı A.K. ile Antalya Adliyesi'nde çalışan 5 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 35 kişiden 15'i, bu sabah Antalya Adliyesi'ne sevk edildi. 20 şüpheli ise sorgularının ardından adliyeye sevk edilmeden serbest bırakıldı.

KLASÖRLERİ 10 POLİS TAŞIDI

'Örgüt kurmak', 'örgütsel faaliyetler çerçevesinde tefecilik yapmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak' iddiasıyla haklarında 35 klasörden oluşan suç dosyası hazırlanan şüpheliler polis nezaretinde savcılığa sevk edilirken, klasörleri taşımak için 10 polis memuru görev yaptı.

POLİS ÇETE MAĞDURLARINI ARIYOR

Adliyeye çıkarılan şüpheliler arasında çete lideri A.T., avukat A.K. ile Antalya Adliyesi İcra Müdürü O.Y. ve yardımcısı T.A. da bulunuyor. Çete mağduru iki vatandaşın ihbarı üzerine düzenlenen operasyon kapsamında 23 mağdurun ifadesine başvurulurken, polis dosyanın henüz kapanmadığını, çete mağdurlarının arandığını da bildirdi. Antalya'da yıllardır faaliyet gösteren çete nedeniyle birçok kişinin ev ve işyerini kaybettiği, onlarca kişinin ise intihara kadar sürüklendiği belirtildi.

ÖNCE BORÇLANDIRIYOR SONRA İCRA YOLUYLA ALIYORLAR

Çetenin çalışma yöntemi de belirlendi. Paraya ihtiyacı olan kişi önce çeteye ait bir finans merkezine borç başvurusunda bulunuyor. İstediği paranın yüklü olduğu ve bir kısmını da A.T.'nin özel banka hesabından verebileceklerini söyleyen çete elemanları, mağdurlara istediği parayı verdikten sonra çek ya da senet imzalatıyor. Aylık yüzde 10-20 arasında uygulanan yüksek faiz nedeniyle para ödenemeyince de icra müdürlüğündeki müdür ve müdür yardımcısının yardımıyla hızlı bir icra süreci başlıyor.

Operasyonun ardından başta çete lideri A.T. olmak üzere şüphelilerden bir kısmının taşınır- taşınmaz mal varlıklarına da tedbir konuldu. Yıllardır Antalya'nın saygın işadamı olarak bilinen A.T.'nin mevduat ve taşınmaz olmak üzere 8 milyon lirasına ihtiyati tedbir konulduğu kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi