İşadamını öldürenler kiralık katillermiş

Ataköy'de 4 gün önce otomobilinin içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülün işadamı Ömer Satın'ın 70 bin Euro karşılığında kiralık katil tutarak öldürttükleri iddia edilen 4 kişi polis tarafından yakalandı.

İşadamını öldürenler kiralık katillermiş
İşadamını öldürenler kiralık katillermiş
GİRİŞ 24.12.2012 14:19 GÜNCELLEME 24.12.2012 14:19

Ataköy 2'inci kısım Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde dün saat 17.30'da, işadamı Ömer Satın, 34 EK 0209 plakalı aracının içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda kalbine bir kurşun isabet eden Ömer Satın hayatını kaybetti. Saldırgan ise yaya olarak izini kaybettirdi. Olay yerinde yapılan incelemede 4 adet 9 mm çapında boş kovan bulundu.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada öldürülen Ömer Satın'ın 2008 yılına kadar Arnavutluk'ta petrol işiyle uğraştığını daha sonra İstanbul'a gelerek bir şirkette finans danışmanı olarak çalıştığını tespit etti. Ömer Satın'ın yurt dışında bulunduğu sırada Macaristan'ta restoran işletmeciliği yapan Halil A. ile tanıştığı olay günüde ailesine “Halil'le buluşmaya gidiyorum.” diyerek evden çıktığı tespit edildi. Polis bunun üzerine İstanbul'da olduğu tespit edilen Halil A.'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada ayrıca Ceyhun K., olayda kullanılan silahı sattığı iddia edilen Murat K. ile Doğan D. adlı kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan Halil A., Ömer Satın'ın arkadaşı olduğunu söyleyerek Macaristan'ın Budapeşte kentinde 25 milyon lira değerinde bir bina almayı planladıklarını, Satın'ın bu proje için kredi bulma vaadinde bulunduğunu söyledi. Halil A., yaklaşık 1,5 yıl içinde kredi bulacağını söyleyen Ömer Satın'a 1 milyon lira gönderdiğini söyledi. Ancak kredi bulunmayınca parasını geri istediğini anlatan Halil A., “Param yok, veremem” cevabı üzerine cinayete karar verdiğini söyledi. Polis Halil A.'nın durumu İstanbul'da yaşayan arkadaşı Ceyhun K.'ya anlatarak yardım istediğini, ikilinin olayda kullanılan silahı 2 bin 200 Euro'ya Murat K.'dan alındığını tespit etti.

70 BİN EURO'YA KİRALIK KATİL TUTMUŞLAR

Polis silah alındıktan sonra şüphelilerin Ömer Satın'ın öldürülmesi için toplam 70 bin Euro karşılığında Doğan D. ve Feramuz K. ile anlaştıklarını belirlendi. Olayı silahı teslim alan Feramuz K.'nın gerçekleştirdiği öğrenildi. Yapılan soruşturmada olay sırasında Halil A., Ceyhun K. ve Doğan D.'nin yakın bir alışveriş merkezinde bulundukları tespit edildi.

KİRALIK KATİL HER YERDE ARANIYOR

Polis olayda silah kullandığı iddia edilen kiralık katil Feramuz K.'yı yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Feramuz K.'nın cinayetin ardından İstanbul dışına çıktığının tespit edildiğini operasyonların aralıksız sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan poliste işlemleri tamamlanan olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna "Alacak-verecek meselesi yüzünden" diye cevap verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!