Kadın cinayetlerine müebbet hapis talebi

Kadın cinayetlerinde, ceza indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

Kadın cinayetlerine müebbet hapis talebi
Kadın cinayetlerine müebbet hapis talebi
GİRİŞ 27.12.2012 10:40 GÜNCELLEME 27.12.2012 10:40

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fikriye Yılmaz, 2011 yılının ilk 6 ay verilerine göre, 2012 yılının ilk 6 ayında işkence ile öldürülen kadınların sayısının yüzde yüz arttığını, bu durumun cinayetlerin tasarlanarak işlendiğinin göstergesi olarak açıklanabileceğini söyledi.

HER İLİN ADLİYESİ ÖNÜNE KARANFİL BIRAKIYORUZ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye genelinde 15 ilde, 500 kadınla iki yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Platformun İstanbul Temsilcisi Fikriye Yılmaz, iki hedefleri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İlk olarak, kadın cinayetlerini işleyenlerin tahrik indirimi ve iyi hal indirimi verilmesini istemiyoruz. Erkek, 'eşim beni aldattı' diyerek tahrik indirimi alıyor. Bu kişilere hiçbir ceza indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep ediyoruz. İkinci olarak da, 8 Mart'ta kabul edilen korunma yasasının yönetmeliğinin en kısa sürede çıkmasını istiyoruz. Platform üyeleri olarak yasanın uygulanmaya başlanmadan kadın cinayetlerin önüne geçilebileceğini düşünmüyoruz. Kadın cinayet davalarını yakından takip ederek, duruşmanın görüldüğü her ilin adliyesi önüne karanfiller bırakıyoruz.”

Türkiye genelinde şu an 11 kadın cinayeti davasını takip ettiklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “2011 yılının ilk 6 ayına göre, 2012'nin ilk 6 ayında kadınların işkence ile öldürülme oranlarının yüzde yüz arttığını gördük. Bu durumun cinayetlerin tasarlanarak işlendiğinin en büyük göstergesi olduğunu düşünüyoruz. 2102 yılının ilk altı ayında medyada çıkan kadın cinayeti haberlerini tek tek inceledik.”

2102 yılının ilk 6 ayında toplam 92 kadın cinayetinin verileri şöyle açıklandı: "29 kadın boşanma, ayrılma,reddetme, kıskançlık nedeni ile, 17 kadın tespit edilemeyen bir neden ile, 11 kadın kriz ve işsizliğin tetiklediği bir neden ile öldürüldü. 32 kadın kocası, eski kocası tarafından, 19 kadın faili meçhul olarak, 12 kadın sevgilisi, eski sevgilisi tarafından öldürüldü.

34 kadın ateşli silah, 31 kadın bıçaklanarak, 25 kadın işkence edilerek, 13 kadın 10 darbe üzeri bıçaklanarak, 7 kadın boğazı kesilerek, 5 kadın tespit edilemeyen bir şekilde öldürüldü. Cinayeti işleyenlerin 32'sine ne olduğu bilinmiyor. 15'i tutuklu, 10'u teslim oldu, sonucu bilinmiyor. 9'u yargılanıyor, 8'i intihar etti."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt