Bismil'de tefecilere yönelik operasyon

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı.

Bismil'de tefecilere yönelik operasyon
Bismil'de tefecilere yönelik operasyon
GİRİŞ 07.01.2013 14:04 GÜNCELLEME 07.01.2013 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bismil Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yasa dışı yollardan para kazanmak için tefecilik yaptıkları belirlenen kişilere yönelik Süpürge-1 adlı operasyon düzenlendi.

Operasyon düzenlenen 14 ev ve iş yerinde 245 kredi kartı, 2 bin 64 kredi kartı slipi, 36 senet, 15 tapu senedi, 119 fatura, 11 fatura koçanı, 9 ajanda, 4 çek, suçun konusuna delil teşkil edecek çok sayıda banka dekontu, protokol, sözleşme evrakları ile ruhsatsız silah ele geçirildi.

Açıklamada, tefeciliğin ilçede büyük bir sorun kaynağı haline geldiği belirtilerek, ''Vatandaşlar tefecilik yapan kişi veya iş yerlerini emniyete bildirmekten korkuyor. Böyle devam ederse bu işten uzak olan insanlar da etkilenir, çıkılmaz bir hal alır. Tefecilere yönelik baskınlar devam edecek'' denildi.

Gözaltına alınan zanlılardan E.A, S.A.S, H.Y, A.Ç, M.İ'nin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandığı, V.Ç. ile Ö.K'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yasin Umut 11 yıl önce Şikayet Et
    işçi partisi 3 yıldır bismil köylülerini bu ağa ve tefecilere karşı örgütlüyor kamuoyuna duyurmaya çalışıyordu. üstelik köy halkını ağa ve tefecilerle mücadeleleri sırasında türk bayrağıyla bir araya getirmişti, kimse de çıkıp noluyor demedi, noluyor bismilde diye sormadı. çünkü işçi partisi duyuruyordu meseleyi. tıpkı isveçte perinçek in o aptal ermeni soykırımı yoktur diyen hapisle cezalandırılır yasasına meydan okumasının sessizlikle geçiştirilmesi gibi. işçi partisi herkesten önde gidiyor. adamlar akp nin kürt devletini türk ordusuyla koruma altına alacağını bile yıllar önce duyurdular, akp tabanı kulağının üstüne yattı çıkarları gereği. şimdi apo ya ev hapsi, barzaniye tsk koruması! kime karşı! araplara karşı!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi