Utanç davası: Aralarında komutan da var korucu da...

Diyarbakır'da, ilköğretim 6. sınıfta okuduğu dönemde Z.M.'ye okulda tecavüz ettiği öne sürülen köy korucusu ile daha sonra taciz ve tecavüz ettiği iddia edilen 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

Utanç davası: Aralarında komutan da var korucu da...
Utanç davası: Aralarında komutan da var korucu da...
GİRİŞ 09.01.2013 10:43 GÜNCELLEME 09.01.2013 10:43

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'ne bağlı Bahşiler Köyü'nde 2009'da, o dönemde 17 yaşında olan ve okula geç başladığı için ilköğretim 6. sınıfta okuyan Z.M., iddiaya göre aralarında köy korucularının da bulunduğu 6 kişinin tecavüzüne, biri dönemin Eğil İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı 2 kişinin de tacizine uğradı.

Tecavüz sonrası hamile kalan Z.M.'ye ailesi töreye inat sahip çıktı. Haklarında dava açılan 8 kişinin Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tecavüz mağduru Z.M. katılmazken, baba Nuri M. ile avukatı hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan İ.M., A.M., M.T., H.M. ile F.B. ve avukatları katılırken, H.M., dönemin Eğil İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı M.Y. ve F.M. katılmadı.
Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıklardan İ.M., A.M., M.T. ve F.B. haklarındaki suçlamaları reddederken, H.M. ise mağdur Z.M. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini öne sürerek, "Z.M. köylümüz olduğu için tanırım. Z.M. ile evlerinde rızaya dayalı iki defa ilişkiye girdik" dedi.

Z.M.'nin avukatlarından Fehmile Danış, "Sanıklar suçtan kurtulmak için doğruyu söylemiyor" diye konuştu.

BABA AĞLADI

Mahkeme heyetinden söz alarak konuşan baba Nuri M. ise, gözyaşları arasında "17 yıl koruculuk yaptım. Kızımın bu olayla ilgili ismi çıktıktan sonra karakol komutanı ve korucular beni tehdit etti, istifa etmek zorunda kaldım. Kızımı bu hale getiren F.B.'dir. Daha sonra diğerleri de kızımın kanına girdi. Bunlardan şikayetçiyim" dedi. Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının, sanıkların tutuklanması yönündeki talebi reddederek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..