Yol verme kavgası cinayetle bitti

Gaziosmanpaşa'da yol verme yüzünden çıktığı iddia edilen kavga cinayetle bitti. Yasin Başkurt (32) başından vurularak öldürüldü. Polis, kaçan zanlıyı yakalamak çalışma başlattı.

GİRİŞ 24.01.2013 14:25 GÜNCELLEME 24.01.2013 14:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Olay, Bağlarbaşı Mahallesi Pullu Sokak ile Plevne Kahramanları Sokak kesişiminde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 ZA 6805 plakalı aracıyla Pullu Sokak'tan çıkan Yasin Başkurt (32), Plavne Kahramanları Sokak'ta ilerleyen 34 GJ 8676 plakalı araç ile karşılaştı. Başkurt ile diğer aracın sürücüsü arasında yol verme tartışması başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine araçlarından inen iki sürücü kavgaya tutuştu.

Yasin Başkurt ile kava eden şahıs, yaşanan boğuşmanın ardından yanında bulunan tabancasını çekerek Başkurt'a ateş etti. Başından vurulan Başkurt, kanlar içerisinde yere yığıldı. Başkurt'un kavga ettiği şahısla aynı araçta bulunan bir kadın, silah sesleri üzerine olay yerine gelen vatandaşlara Başkurt'un vurulduğunu ve ambulans çağırmalarını söyledi. Olayın zanlısı ile yanındaki kadın, araçlarına binerek kaçtı.

Yasin Başkurt'u kanlar içerisinde yerde bulan vatandaşlar, ambulans çağırıp polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Başkurt'un hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemede; olay yerinde 2 adet boş kovan ile 1 adet de mermi çekirdeği buldu. Mermilerden birinin Başkurt'un başına diğerinin de aracına isabet ettiği belirtildi.

POLİS BAŞKURT'UN ÖLDÜĞÜNÜ YAKINLARINA SÖYLEYEMEDİ

Cumhuriyet Savcısı ile Olay Yeri İnceleme ekiplerini çalışmaları sırasında, Yasin Başkurt'un yakınları panik halinde olay yerine geldi. İnceleme için etrafı kapatılan Başkurt'un cesedini göremeyen yakınları, polise Yasin Başkurt'un nerede olduğunu sordu. Polis ekipleri ise ağlamakta olan yakınlarına Yasin Başkurt'un öldüğünü söyleyemedi. Polis memurunun Başkurt'un, yakınlardaki özel bir hastanede bulunduğunu söylemesi üzerine yakınları koşarak hastaneye gitti. Yasin'in dedesi Ramazan Başkurt da uzun süre olay yerinde gözyaşı döktü.

Olayı anlatan mahalle bakkalı Hüseyin Güçlü, dükkanda mal dizdiği sırada silah sesi duyduğunu ve dışarı çıktığında da Yasın Başkurt'u kanlar içerisinde yerde gördüğünü aktardı. Güçlü, olayın yol kavgasından kaynaklandığını öne sürdü.

Olayda hayatını kaybeden Yasin Başkurt'un elektrikçilik yaptığı, evli ve bir de çocuğu olduğu öğrenildi. Başkurt'un cesedi, gerekli incelemelerin ardından savcının talimatıyla olay yeri yakınındaki özel bir hastanenin morguna kaldırıldı.

CİNAYET ZANLISI HER YERDE ARANIYOR

Yaşanan yol verme kavgası sonrası Yasin Başkurt'u öldüren başından vurarak öldüren şahıs ise kayıplara karıştı. Polisin, kullandığı araç plakasından yola çıkarak zanlının kimliğini belirlediği ve yakalamak için çalışma başlattığı belirtildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 23
  • Bir dost 11 yıl önce Şikayet Et
    kitabında “kısasta sizin için hayat vardır” demiş rabbim.... siz hala idam cezasını getirmeyin bakalım bu kadar vebali nasıl taşıyacaksınız....
    Cevapla
  • Murat Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    abi yeminle söylüyorum. çok fazla yabancı gazete okurum. bir gün dünyanın başka bir yerinde bu sebeple bir ölümlü kavga duymuş okumuş değilim.
    Cevapla
  • BURHAN DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    herkese çağrı. magandalar kanun kural dinlemiyor.ya hiç kimseye silah verilmeyecek ,ya da herkesin silahı olacak.ki silahına davranan karşılığını görme endişesi ile fikrinden vaz geçsin.yasalar ne diyor bilmiyorum.ama böyle bir suçtan hapse giren' efe' olarak çıkıyor. böyle boşluk olmamalı.kimde silah var ;bilmediğimden güvende olduğumu da bilmiyorum...bu durumda silahlanmak tek çare galiba.....ya da herkesin silahı alınsın.devletin güvenlik güçleri hariç.
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    vurup - kaçmak diye iki kelime, işte türkiyenin aşağılık işlerinin özeti. kanunların ve adalet sisteminin işlerliğinin de bu tip konularda tuz biber ekmesi tam bir ayna özelliği taşıyor.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    eee nede olsa partici abilerinizden görüyorlar. asabi olmak sizlere her aksam haberlerde enjekte ediliyor nede olsa. birazda zam yaptinmi yaklasma hic kimsenin yanina. hakediyorsunuz. devam edin particiligi ve saygideger siyasetcilerimizi "sevmeye" !!! sizi düsünen kim ?! o cok deger verdigniz popcu, topcu, siyasetci sizi kurtarsin !! ALLAH kurtarmasin !! sözüm ölene degil !! yazdigim sorunlara güvenenlere !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi