3 avukat ile 1 albaya çete gözaltısı

Adana'da polisin çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 60'a yükseldi. Operasyonda 3 avukat ile 1 muvazzaf albay da şüpheliler arasında.

3 avukat ile 1 albaya çete gözaltısı
3 avukat ile 1 albaya çete gözaltısı
GİRİŞ 14.02.2013 13:06 GÜNCELLEME 14.02.2013 13:06

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, dün sabah saatlerinde halen bir çok suçtan cezaevinde bulunan 'Şirinler Çetesi' elebaşı Mehmet Şirin Aksoy'un merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde güvenlik kameralarıyla donatılmış, çevresi 3 metre yüksekliğinde beton duvarla çevrili evine baskın yaptı.

SIĞINAKTA 10 KİŞİ YAKALANDI

Havadan bir helikopterle takip edilen, Özel Harekat timleri ve Çevik Kuvvet polislerinin de katıldığı operasyonda evin bahçesindeki bir dolabın arkasında gizli sığınak olduğu belirlendi. Girilen sığınakta gizlenen Mehmet Şirin Aksoy'un kardeşi Kemal Aksoy ile birlikte 10 kişi yakalandı.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Operasyonu sürdüren polisler, eş zamanlı olarak Adana Barosu'na kayıtlı avukatlar M.K., B.Y. ve Y.Y.'yi gözaltına alıp, ev ve işyerlerinde arama yaptı. Aralarında 6'ıncı Tümen Komutanlığı'nda görevli muvazzaf Albay F.D. ile müteahhit R.B.'nin da yer aldığı şüpheliler gözaltına alındı. Kapsamı genişletilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı bu sabah itibarıyla 60'a yükseldi.

Geceyi Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ve karakollarda geçiren biri kadın 60 şüpheli, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Adlı Tıp Kurumu'na getirilen şühpeliler, birbirlerine kelepçeli halde minibüslerden indirilip, doktor muayenesinden geçirildi. Şüpheliler, daha sonra sorgulanmak üzere tekrar polis merkezine götürüldü.

ÇETENİN GEÇMİŞİ

1980'li yıllarında Adana'da tombalacılık yapan Tarsus doğumlu Mehmet Şirin Aksoy'un kurduğu Şirinler Çetesi, ilk olarak 1999'da 7 gün süren operasyon sonrası çökertildi. Mehmet Şirin Aksoy ile birlikte kardeşi Ali Aksoy, bir emekli komiser, bir binbaşı, bir emekli astsubay olmak üzere 16 kişi o dönemde çete suçlarına bakan DGM'de cinayet, trilyonlarca liralık çek senet tahsilatı, gasp ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından yargılandı. 2001'de sonuçlanan davada 6 çete üyesi cezası alırken, çete lidari 21 yıla mahkum oldu. Çete yakalandığında dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, "Söylemezlerden de büyük bir çete" açıklaması yaptı.

Çete elemanlarının adları Adana ve İzmir'de 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan mafya savaşında da geçti. Ancak kanıt bulunamadı. Fethiye Ölü denizin temizlenmesi ihalesine de adları karıştı. Bu ihalede Tarzanlar Çetesi ile karşı karşıya geldi. Rakip çetenin lideri İskender Gürler daha sonra öldürüldü. Mehmet Şirin Aksoy'un işlediği iddia edilen cinayetler ya tetikçileri, ya da kardeşi tarafından üstlenildi. Kendisi Ankara'daki sevgilisini vurup ayağını parçalamaktan aranırken, subay kimliği kullandığı anlaşıldı. Aksoy halen cezaevinde bulunuyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor