Twitter'dan itiraf: Yanlışlıkla paylaştık! Özür dileriz - YAZDIR

Twitter’dan bazı iOS kullanıcılarının konum verilerinin ‘yanlışlıkla’ bir iş ortağı ile paylaştıkları itirafı geldi. “Konum verilerinizi toplamış olabiliriz… Çok üzgünüz” açıklaması yapan Twitter, kullanıcıları gizlilik ayarlarını kontrol etmeye çağırdı.

  • GİRİŞ14.05.2019 23:52
  • GÜNCELLEME14.05.2019 23:53

Sosyal ağ Twitter, bazı iOS kullanıcılarının konum verilerini yanlışlıkla bir iş ortağı ile paylaştığını duyurdu.

 

 

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Yanlışlıkla iOS konum verilerini, güvenilir ortaklarımızdan biriyle paylaştığımızı keşfettik. Özellikle, iOS için Twitter'da birden fazla hesap kullandıysanız ve bir hesapta konum özelliğini kullanmayı seçtiyseniz, sahip olduğunuz aynı cihazda başka hesapları kullanırken yanlışlıkla konum verilerinizi toplamış olabiliriz… Bunun için çok üzgünüz” denildi.

‘GİZLİLİK AYARLARINIZI KONTROL EDİN’

 

 

Kullanıcıları gizlilik ayarlarını kontrol etmeye davet eden Twitter’ın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Gerçek zamanlı teklif olarak bilinen bir reklamcılık işlemi sırasında yer verilerini güvenilir bir ortağa gönderilen alanlardan kaldırmayı hedefledik. Konumun kaldırılması planlandığı gibi gerçekleşmedi. Ancak, paylaşılan verileri posta kodundan veya şehirden (5 kliometrekare) daha kesin olmayacak şekilde “belirlemeye” yönelik teknik önlemler aldık. Bu konum verileri bir adres belirlemek veya kesin hareketlerinizi haritalandırmak için kullanılmıyor. İş ortağımız, Twitter'daki kimliğinizi tehlikeye sokabilecek hesap bilgilerini almadı.”

KONUM BİLGİSİ NASIL SİLİNİR?

Sosyal ağlarda son dönemde bir biri ardına gelen veri sızıntıları ve kişisel bilgilerin ifşası olaylarına bir yenisini daha ekleyen Twitter’daki bu skandal sonrası, bu platformdaki konum bilgilerinize göz atmak istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz: Twitter > Profil > Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik ve Güvenlik > Tweet Konumu. Bu bölümde geçmiş tweet’lerinizdeki konum bilgilerinizi de silebiliyorsunuz.