II. Abdülhamid Han'ın torununun isteği

Radyo Esenler, yeni yayın döneminde de birbirinden farklı ve özel programlarla dinleyenlerine ulaşmaya devam ediyor.

II. Abdülhamid Han'ın torununun isteği
II. Abdülhamid Han'ın torununun isteği
GİRİŞ 16.12.2016 16:59 GÜNCELLEME 16.12.2016 16:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Radyo Esenler'in Seyr-i Tarih programında konuşan II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor" dedi.

Tarihçi-Yazar Şeref Yumurtacı'nın sunduğu, Radyo Esenler'in yeni programı Seyr-i Tarih'in konuğu, II. Abdülhamid Han'ın 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu oldu. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, II. Abdülhamid Han dönemindeki meseleler ve günümüz dünyasına dair önemli tespitlerde bulundu.

AMAÇLARI İSLÂM'I YAYMAKTI

Tarihçi Yazar Şeref Yumurtacı'nın, II. Abdülhamid Han'ın duasıyla açtığı Seyr-i Tarih programında Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ecdadımıza layık olmamız gerektiğini söyleyerek," Bizler II. Abdülhamid Han'ın candan, sizler de kandan torunlarısınız. İnşallah hepimiz torunları olarak onlara layık oluruz. Osmanlı padişahlarının hepsine bir saldırı mevcut. Onların amaçları dünyaya İslâm'ı yaymaktı" diye konuştu.

GÖNLÜMDEN GEÇEN DEDEMİN ADI OLMASI

II. Abdülhamid Han'ın projesi olan Avrasya Tüneli'nin açılışı ile ilgili de konuşan Osmanoğlu, "Dedemin Marmaray, Avrasya ve havalimanı gibi çok fazla projesi vardı. Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor ama en doğrusu halkın takdiri" dedi.

II. ABDÜLHAMİD HAN BEYAZ PERDEYE

Beyaz perdeye yönelik film projesinden de bahseden Osmanoğlu, "Son Yüzyıl adında dizi ve film çalışmamız var. Hem son dönem sürgünlerini konu alacağız hem de II. Abdülhamid Han'ın hangi kararları aldığını ve neler yaptığını anlatacağız. 6-7 senedir bu proje üzerinde çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR 5
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Halife tartismasina gerek yok. Halifemiz var ve bunu tum islam alemi kabul etmis . Devletler aradinda erdogana biat edilmis. Sadece milletlerin daha haberi yok. Peygamber efendimizin sancagi cok yakinda dalgslanacak siz sadece buna haxir olun...
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli irade : dediğine sonuna kadar katılıyorum ümmet Halifesiz olmaz.
    Cevapla
  • milli irade 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence başkanlık ikinci Abdülhamid hanın torununun hakkı.ayni zamanda halife olmali kendisi.
    Cevapla
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle dünya.
    Cevapla
  • hıghlander 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum.Tarihimiz sadece isimlerle değil, o isimlerin düşünce ve eserleriyle de yaşatılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu