Ramazan'a özel çadır mescit

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, camisi yetersiz kalan mahalleye ''Çadır Mescit'' kuruldu.

Ramazan'a özel çadır mescit
GİRİŞ 13.07.2013 11:33 GÜNCELLEME 13.07.2013 11:33
ÖNEMLİ KONULAR

Kaymakamlık oluru ile Ramazan ayı için İstiklal Mahallesi Celal Yılmaz Caddesi'nde kurulan mescitte 150 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Mahalle halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan çadır mescit sayesinde mahalledeki Fatih Camisi'nin teravihlerde dışarıda kalan cemaati de rahat bir nefes almış oldu. 

Çan Müftülüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmenlerinden Harun Kocatürk'ün girişimleriyle açılan mescit Çan Belediyesi tarafından kurulurken, mescidin imamlığını Hacı Fatma Bodur Valide Camisi emekli müezzin-kayyımı İsmail Yurdadur üstlendi. Mescitte, gelen misafirlere çay ikram edilmeye de başlandı.

Kurulan mescit ile ilgili olarak memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, ''Gerçek Ramazan dayanışmasını birlik ve beraberliğini görmek isteyen hemşerilerimizi mescidimize bekliyoruz. Nasip olursa şu an çadırın bulunduğu yere ileriki zamanlarda bir cami inşa etme planımız var. Bu doğrultuda belediye başkanımızdan arsayla ilgili problemlerin çözülerek bize cami alanı ayırmasını istiyoruz'' dediler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL