Ramazan boyunca 4 milyon kişi iftar yapacak

Suudi Arabistan'da Mekke Harem (Kabe) sahasından sorumlu Halkla İlişkiler Müdürü Hammud El İyad, Ramazan boyunca Kâbe'de 4 milyon kişinin iftar açmalarına imkân sağlamayı düşündüklerini söyledi.

Ramazan boyunca 4 milyon kişi iftar yapacak
GİRİŞ 16.07.2013 12:06 GÜNCELLEME 16.07.2013 12:06 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Kâbe'deki iftarlar Suudi yardım kuruluşlarının yanı sıra, Suudili vatandaşlar ve isteyen herkes tarafından verilebiliyor. İftar menüsünde ise hurma, zemzem, yoğurt, ayranın yanı sıra çay ve kahve var.

İftar için getirilen malzemelerin ikindi namazından sonra sadece belirlenen kapılardan Kabe'ye geçirilmesine müsaade ediliyor.

Kâbe'de iftar sofrası açan Türkler de bu sofrada değişik ülkelerden gelen umrecilere hizmet veriyor. Kâbe'de oruç tutan Müslümanların oruçlarını açabilmeleri için hayırseverler sofra açmak için birbirleriyle yarışıyor.

Mekke Harem sahasından sorumlu Halkla İlişkiler Müdürü El İyad, ayrıca bu mübarek beldeye Ramazan umresi yapmaya gelen umrecilere iyi bir hizmet sunmak için, sağlık ekibi oluşturduklarını belirtti. Harem'in her bölgesine insanları yönlendirmesi için irşat ekipleri konumlandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Dünyanın dört bir yanından umreye gelenlerin kaldıkları otellere daha kolay ulaşabilmeleri için Harem ve oteller arası ulaşım; toplu otobüs seferlerinin yanı sıra golf araçlarıyla sağlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL