Hayırsever işadamı günde 500 kişiye iftar veriyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde hayırsever işadamı Cengiz Özal ve ailesi, her gün farklı mahallelerde ihtiyaç sahibi 500 kişiye iftar yemeği veriyor.

Hayırsever işadamı günde 500 kişiye iftar veriyor
GİRİŞ 24.07.2013 13:12 GÜNCELLEME 24.07.2013 13:12 KAYNAK CİHAN

Özellikle Ceyhan'ın dışarıdan iç göçle gelen mahallelerindeki fakir, ihtiyaç sahibi insanların bulunduğu sokaklar tercih edilirken, sokak aralarına konan masa, sandalyelerle mahalle sakinlerine her gün yaklaşık 500 kişilik iftar veriliyor. Özal ailesinin kendi fabrikalarında yapılan iftar menüsünü tatlıyla birlikte 3 çeşit yemek meydana geliyor.

Her mahallenin iftar saatinde hazır bulunan Özal kardeşler iftar sofralarına oturanlarla tek tek tokalaşıyor, onların hal hatırını soruyor. Hayırsever Özal kardeşler özellikle yemeğin dağıtılmasında da yardımcı olurken eksikleri tamamlıyor. İftar yemeği öncesi ve sonrasında Kur-an-ı Kerim okunuyor, dualar ediliyor.

Cengiz Özal, "Rahmet ve bereketin bol olduğu 12 ayın sultanı Ramazan ayında bu yardımların büyük önemi var. Özellikle şu günlerde daha çok birbirimize sahip çıkmamız gerekir Bu iftarlarla birlik ve beraberliğimizi artırırken, kardeşliğimizi de pekiştirmiş oluyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL