Ramazanda bu içecek yok satıyor

Serinletici etkisiyle vazgeçilmez içecekler arasında yer alan meyan şerbeti, ramazanda da ilgi görüyor

Ramazanda bu içecek yok satıyor
GİRİŞ 15.07.2014 10:58 GÜNCELLEME 15.07.2014 10:58 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Kendine has aroması, yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğiyle özellikle yaz aylarında ilgi gören meyan kökü şerbeti, ramazanda da vazgeçilmezler arasında yerini alıyor

"Hoşgörü Kenti" olarak adlandırılan Hatay'ın yöresel mezeleri ve yemek sofralarının yanında meyan şerbeti de vatandaşların iftar sofralarında en çok tercih ettiği içecekler arasında bulunuyor. Irmak kenarlarında, sulak ve nemli yerlerde yetişen meyan kökünün bazı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen şerbet, satıcısının yüzünü güldürüp, içeni serinletiyor.

Ramazanda satışlarda patlama

Tarihi Uzun Çarşı'da 30 yıldır meyan şerbeti satan Mehmet Gündüz, AA muhabirine, her ramazanda olduğu gibi bu yıl da meyan şerbetine yoğun talep geldiğini söyledi. Özellikle artan sıcaklardan dolayı vatandaşların meyan şerbetini tercih ettiğini vurgulayan Gündüz, "Meyan kökünü yıkadıktan sonra çay demler gibi kazanda 2 saat bekletiyoruz. Daha sonra iyice süzülen meyan suyuna buz atıp içmeye hazır hale getiriyoruz. Hatay'ın yemekleri ağır olur. Vatandaşlar saatlerce aç kalmanın ardından yediklerinden rahatsız olmamak için orucunu önce meyan şerbetiyle açar" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL