Rize

Doğu Karadeniz 2’inci Organik Tarım Kongresi Pazar’da Başladı

15:11 06 Ekim 2015
Doğu Karadeniz 2’inci Organik Tarım Kongresi Pazar’da Başladı

Pazar'da Doğu Karedeniz 2. Organik Tarım Kongresi başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Pazar Ziraat Odası başkanı Nurettin İnce, kamu kurumlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve muhtarlar katıldı.

Prof. Dr. Seyis, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, tarımsal alanların, çevre kirliliğinden en çok etkilenen alanlar olduğu dikkate alındığında, sanayileşmenin az olduğu ender bölgelerden biri olan Doğu Karadeniz'in organik tarım açısından değerlendirilebilecek ve kaliteli ürün alınabilecek önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bu anlayışla 2. Organik Tarım Kongresi'nin bozulmamış dokusuyla, yeşili ve mavisiyle ve doğal güzellikleriyle özdeşleşen Rize'de yapılmasının anlamlı olacağını düşünerek fakültemizin ilk kongresini planladık. Bu kongrede organik tarımda tarihçe, kanun ve mevzuatlar, tarımsal biyoçeşitlilik, bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, ekonomi ve pazarlama, çevre ve ormancılık, sağlık ve agro-ekoturizm konularını tartışacağız" dedi.

Milletvekili Bak, Kaymakam Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Organik Tarım Daire Başkanı Karaarslan, Rektör Prof. Dr. Karaman ve Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç, Doğu Karadeniz'de organik tarım hakkında bilgiler aktardı.

Kongre, 9 Ekim'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.