Rize

Rize'de terör saldırılarına tepki

20:23 09 Ekim 2015
Rize'de terör saldırılarına tepki

Rize'de teröre tepki amacıyla "teröre lanet, şehidine sahip çık" mitingi düzenlendi

 Rize'de "Teröre lanet, şehidine sahip çık" adlı miting düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda teröre tepki amacıyla düzenlenen mitingde konuşma yapan Sedat Peker, şehit haberlerini duydukları zaman herkesin canının acıdığını vurguladı.

Peker, PKK'nın milletle muhatap olabilecek bir yapı olmadığını ifade ederek, "PKK bu milletin muhatabı olamaz ancak bir gün ezeceği hedefi olur" dedi.

Mevsimlik işçiler hakkında da açıklama yapan Peker, "Mevsimlik işçiler bizim kardeşlerimiz. Bazı arkadaşlarımız sinirine kapılıp güneydoğu plakalı araçlara saldırıyor. Bu çok büyük bir hatadır. Bunlardan uzak durmamız lazım. Hiç kimseyi vurmayacağız ve öldürmeyeceğiz. Devletimizin askeri polisi ve istihbaratçıları güçlüdür ve ayaktadır" ifadelerini kullandı.

Peker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteğiyle ilgili de zaman zaman sorularla karşılaştığını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kaderi ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kaderi birlikte devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmiyorsanız buyurun sevmeyin. Sevmek isteyenler sevmeye devam etsin. Ben kendisini seviyorum. Bu milletin kaderi bir insanın kaderi ile eşleşmişse, bu bizim vatanseverlik borcumuzdur. Desteklemek zorundayız" diye konuştu.

Koalisyonların  siyasetin kanseri olduğunu da ifade eden Peker, "Bu ülkenin kaderini kansere terk etmeyin. Oy verirken bunu aklınızda tutun. Tek başına bir iktidarın olması için elinizden gelen tüm gayreti gösterin. Bu milletin kaderini lüften teslim etmeyin" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.