Rize

Genel seçime doğru

13:40 10 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Rize Milletvekili Karal: "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 5 bin kişi istihdam edilecek"

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında 5 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Karal, seçim çalışmaları kapsamında Ekrem Orhon Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Karal, burada vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözümü için girişimde bulundu.

Ankara Tren Garı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin gelişmeleri bir süre bulunduğu çay ocağında televizyondan takip eden Karal, Türkiye'nin huzuruna ve barışına gölge düşürmek isteyen karanlık odakların hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Karal, faillerin en kısa sürede yakalanıp adli makamlar önünde hesap vereceğine inandığını kaydetti.

TYÇP kapsamında İŞKUR Rize Müdürlüğü tarafından 2 bin kişinin çalıştırılması için başvuruların yapıldığını anımsatan Karal, "Görüşmeler sonrasında programlar dahilinde çalıştırılacak kişi sayısı artırıldı. İlave 3 bin kişinin daha çalıştırılması için yeni program hazırlandı. TYÇP kapsamında 5 bin kişi istihdam edilecek" dedi.

Karal, yeni başvuruların 9-18 Ekim tarihleri arasında yapılabileceğini belirterek, "Başvurular için Pazar, Ardeşen ve İyidere'de İŞKUR görevlileri bulunacak. Yeni 3 bin kişilik programdan yararlanacak kişiler kuraların ardından 26 Ekim 2015'de işe başlayabilecek" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.