Rize

Rize'de MOBESE'ye yansıyan trafik kazaları

12:09 31 Aralık 2015
Rize'de MOBESE'ye yansıyan trafik kazaları

Kentte çeşitli tarihlerde meydana gelen bazı kazalar, MOBESE kameralarınca kaydedildi

Rize'de meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı. 

Rize Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yıl içinde çeşitli tarihlerde meydana gelen ve MOBESE kameralarına yansıyan kazaların görüntülerini, trafik kazalarına dikkati çekmek amacıyla kamuoyuyla paylaştı.

Görüntülerde, Cumhuriyet Meydanı Ora Camisi kavşağında yaya kaldırımından karşıya geçen yürüme engelli kişiye kamyonetin çarparak sürüklediği görülüyor. Yine aynı noktada başka bir kamyonetin yaşlı kadına çarparak havaya fırlattığı an kayıtlarda yer alıyor.

Görüntülerde ayrıca, Engindere Mahallesi'nde geri manevra yapan minibüs şoförünün, aracın arkasındaki kişiyi görmeyerek çarpması ve sürüklediği kaza anı görülüyor. Başka bir minibüs sürücüsünün, Rize Valiliği önünde hatalı dönüşü ve trafiği tehlikeye düşürmesi de kayıtlara yansıdı.

Cumhuriyet Caddesi'nde kamyoneti sollayan motosiklet sürücüsünün yoldan karşıya geçmeye çalışan baba ve oğluna çarptığı, başka bir kazada ise hız nedeniyle kayganlaşan yolda duramayan otomobilin kamyonete çarptıktan sonra kaçma görüntüleri de kameralar tarafından kaydedildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi kavşağında yaşanan kazada ise otomobilin çarpması sonucu sürüklenen aracın başka bir otomobile çarpması ile aynı noktada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda duramayan minibüsün başka minibüse arkadan çarpması görüntülerde yer alıyor. 

Kameralar ayrıca, Cumhuriyet Meydanı kavşağındaki kazada aşırı hız yapan iki otomobilin çarpıştıktan sonra savrulma anını da kaydetti.

Yetkililer, kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini belirterek, sürücü ve yayaları daha dikkatli ve duyarlı davranmaya davet etti. Kural ihlali yapan sürücülere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesince cezai işlem uygulandığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.