Rize

Çaykur Rizespor Kulübü 84. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

16:35 06 Şubat 2016
Çaykur Rizespor Kulübü 84. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanvekili Halim Mete, yaklaşık 27 milyon lira borçları, bunun karşılığında 100 milyon liranın üzerinde futbolcu değerine sahip olduklarını söyledi.

Mete, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 84. Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, gelir gider tablosu ile ilgili genel kurul üyelerine bilgi verdi.

Çaykur Rizespor'un vergi listesinde Çayeli Bakır İşletmelerinden sonra en çok vergi veren kuruluş olduğunu vurgulayan Mete, "Çaykur Rizesporumuzu borçlarla devraldık. Zamanla borçların bir çoğunu kapattık. Geçen sezon seyirciden toplam kombine dahil gelirimiz 1 milyon 300 bin lira ama taraftarımızın neden olduğu olaylardan dolayı 608 bin lira ceza ödedik. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bilet gelirimizin yarısını ceza olarak ödedik. Birkaç kişinin tribünde küfür etmesi maalesef bize pahalıya mal oldu" dedi.

Mete, kulübün mali yapısının son derece sağlıklı olduğunu belirterek, "Rize'nin bir spor kulübüyüz. Geleceğe sağlam bir takım bırakmak istiyoruz. Bunun için büyük emek harcıyoruz. Yaklaşık 27 milyon lira borcumuz, bunun karşılığında 100 milyon liranın üzerinde futbolcu değerimiz var. İstikrarlı bir mali yapı kurma gayretimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yönetim kurulu üyesi Arslan Kalkavan ise amatör dallardaki faaliyetlerle ilgili sunum yaptı.

Kalkavan, 5 bin 708 sporcunun kulübün bünyesinde açılan amatör dallarda faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, amaçlarının alt yapıdan sporcu yetiştirmek ve gençleri spora yönlendirmek olduğunu ifade etti.

Kurul, yönetim kurulu faaliyet raporu, mali raporlar, 2016 yılı tahmini bütçe, denetim kurulu faaliyet raporları ve mali raporların ibra edilmesinin ardından tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.