Rize

Maçın ardından

16:27 07 Şubat 2016
Maçın ardından

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik sorumlusu Ahmet Ziya Yüce, hakemlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini, önemli maçları kritik hatalarla kaybettiklerini söyledi.

Yüce, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 18 yıldır hikmet Karaman ile çalıştığını, futbol adına bugün yapılan olayın Hikmet Karaman'ı tribüne göndermenin çok ayıp olduğunu belirtti.

Maçın 7. dakikasında rakibe verilen penaltıyı izlediklerini ifade eden Yüce, "Fırat Aydınus, düşen oyuncuya sarı kart vermeye giderken 'yardımcı hakemin uyarısı ile penaltı verdim' diyor. Aynı oyuncuya aynı yan hakem ofsayt kaldırdı ama Fırat hoca devam etti. Hikmet hoca itiraz edince 4. hakem tarafından oyundan gönderildi. Skorun önüne geçen olay budur" dedi.

İlk 45 dakika pozisyon vermeden 1-0 yenik soyunma odasına girdiklerini kaydeden Yüce, "İkinci yarı değişikliklerle mücadelemiz devam etti. Üç haftadır puan almaya çalıştığımız bir maçta böyle olay yaşanması üzücü. Hakem arkadaşların daha dikkatli olması lazım. Yukarı tutunma maçlarımızı kritik pozisyonlarla kaybettik" diye konuştu.

Futbolcuların inançlarının sürdüğünü vurgulayan yüce, yukarılara tırmanma inançlarını yitirmediklerini sözlerine ekledi.


-Eskişehirspor cephesi


Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, maçın başında golü bulduklarını ve daha sonra baskı yediklerini söyledi.

Rakibe çok pozisyon verdiklerinin altını çizen Aybaba, "Doğru kademe, savunma ve hücuma çıkamadık. İkinci yarı orta alanda kalabalık olduk. Kweuke olmayınca rakibin kenarları kullanılacağını düşünmüştük. İstediğimiz gibi gelişmeyince orta alanı kalabalıklaştırdık. Futbol bu her türlü şeye açık. Oyuncularımızın ikinci yarı oyunundan memnunum. Her maç çok önemli. Bir puan bizim için bir kazanç" ifadelerini kullandı.

Aybaba, hakemlerin iyi niyetli olduğunu belirterek, "Bilerek hata yaptıklarına inanmıyorum. Sadece gelsinler gördüklerini çalsınlar istiyoruz. Hakemleri bu kadar kamuoyunun önüne atmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.