Rize

Rize merkezli FETÖ/PDY operasyonu

19:38 10 Şubat 2016
Rize merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Rize merkezli beş ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması, usulsüz arsa temini sağlamak" iddiasıyla dün Rize, Trabzon, Amasya ve Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 5'i Rize Adliyesine sevk edildi.

Bu kişilerden H.K, M.G. ve G.U, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi, M.S. ile K.Ö. ise savcılıkça 2 gün daha ek gözetim altı süresi verilerek emniyete geri gönderildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen söz konusu 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildi.

Savcılıktan emniyete gönderilen M.S ve K.Ö'nün yanı sıra eski banka müdürü H.Y. ve müdür yardımcısı Ü.İ'nin de aralarında bulunduğu toplam 12 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.